Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare meteorologică Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte, valabilă până la ora 18.00.

În regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, precum și în zona de munte a județelor Satu-Mare și Mureș cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp.   

Temporar vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...90 km/h.

Județele Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov sunt și ele sub Cod galben până la ora 18.00. Vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55-60 km/h, iar la peste 1800 m altitudine, 90-100 km/h.

În județul Cluj, mai precis zona de munte, Huedin, Aghireșu, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Mănăstireni, Mărgău, Poieni, Sâncraiu, Săvădisla, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55-60 km/h, iar la peste 1400 m altitudine, 70-80 km/h, izolat 100 km/h.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor e emis un Cod Portocaliu de scurgeri importante pe versanți, torenți,  pâraie cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Sunt vizate județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud, respectiv râurile  Tisa, Tur, Iza, Ruscova, Vaser, Lăpuș și Someșului Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Tur – bazin superior, Săpânța, Mara, Firiza, Cavnic și Suciu.