Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare meteorologică Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte, valabilă până la ora 18.00.

În regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, precum și în zona de munte a județelor Satu-Mare și Mureș cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp.   

Temporar vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...90 km/h.

Județele Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov sunt și ele sub Cod galben până la ora 18.00. Vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55-60 km/h, iar la peste 1800 m altitudine, 90-100 km/h.

În județul Cluj, mai precis zona de munte, Huedin, Aghireșu, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Mănăstireni, Mărgău, Poieni, Sâncraiu, Săvădisla, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 55-60 km/h, iar la peste 1400 m altitudine, 70-80 km/h, izolat 100 km/h.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor e emis un Cod Portocaliu de scurgeri importante pe versanți, torenți,  pâraie cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Sunt vizate județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud, respectiv râurile  Tisa, Tur, Iza, Ruscova, Vaser, Lăpuș și Someșului Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Tur – bazin superior, Săpânța, Mara, Firiza, Cavnic și Suciu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews