Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, din nou, pentru 19 județe, codul galben de viscol emis cu câteva zile în urmă pentru zone extinse din estul țării. Atenționarea, valabilă în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar și la munte, vizează intensificări ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră.

Până luni, la ora 4.00, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră și, pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, spulberând și troienind zăpada, avertizează meteotologii.


Atenționarea cod galben vizează județele Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea,  Brăila, Galați și Tulcea.

Temporar va mai ninge slab și se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, duminică seara, în Moldova, local în Carpații Meridionali și Orientali, nordul Dobrogei și extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopții de duminică spre luni în județele din jumătatea de nord a Moldovei și pe crestele montane înalte, precizează ANM.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile centrale și sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, mai arată meteorologii.