Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, din nou, pentru 19 județe, codul galben de viscol emis cu câteva zile în urmă pentru zone extinse din estul țării. Atenționarea, valabilă în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar și la munte, vizează intensificări ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră.

Până luni, la ora 4.00, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră și, pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, spulberând și troienind zăpada, avertizează meteotologii.


Atenționarea cod galben vizează județele Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea,  Brăila, Galați și Tulcea.

Temporar va mai ninge slab și se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, duminică seara, în Moldova, local în Carpații Meridionali și Orientali, nordul Dobrogei și extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopții de duminică spre luni în județele din jumătatea de nord a Moldovei și pe crestele montane înalte, precizează ANM.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile centrale și sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, mai arată meteorologii.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews