Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, ninsori în zonele montane și intensificări ale vântului, valabilă pentru ziua de vineri, 15 ianuarie.

Pe parcursul zilei, în jumătatea de vest a țării vor fi precipitații pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15...20 l/mp. În zonele montane și submontane va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munții Banatului. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crișana, Banat și Oltenia se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăși, pe crestele înalte, 70...80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar și în sud-vestul teritoriului la începutul zilei și local și temporar în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 50...60 km/h.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăți în sudul și sud-estul țării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.