Săptămâna Mare va aduce vreme rece, cu ploi în majoritatea țării și temeperaturi sub media obișnuită a acestei perioade.

Zilele de dinaintea sărbătorilor Pascale, dar și duminică, atunci când urmează să sărăbătorim Învierea lui Iisus Hristos, vom avea parte de vreme mult mai rece decât normalul perioadei și precipitații.

Primele trei zile ale acestei săptămâni vor fi sub semnul instabilității meteorologice, în vestul, centrul și nordul țării urmând să fie înnorări temporare accentuate și ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord și în centru și în zonele montane și submontane, iar noaptea mai ales în sud-est.  La munte precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar și în zona deluroasă din vest si 17 grade în sudul extrem.

În București, luni, marți și miercuri, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales noaptea, când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperaturile maxime nu vor fi mai mari de 16 grade.

Joi și vineri cerul va continua să prezinte înnorări și îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul și în centrul țării, precum și în zona de munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureș și 24 de grade în regiunile sudice.

Vremea de Paști: Ploi și temperaturi între 1 și 24 de grade

Sâmbătă și duminică va continua să fie înnorat și îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul și în centrul țării, precum și în zona de munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.