În ceea ce privește media temperaturii în luna decembrie, în Capitală, aceasta va fi de 0,1 grade Celsius, iar precipitațiile vor depăși 35 de litri pe metru pătrat.
 
Este puțin probabil să ningă în Capitală, în perioada Crăciunului, dat fiind că centrul de greutate al iernii s-a mutat, în ultimii ani, în ianuarie, astfel că luna decembrie devine din ce în ce mai călduroasă, potrivit meteorologilor.

„Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul țării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie. Dacă vă aduceți aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă. Cam asta este tendința și este puțin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a declarat, pentru Mediafax, șefa Centrului Național de Prognoză Meteo de la Administrația Națională de Meteorologie, Gabriela Băncilă.

„În baza estimărilor sezoniere apreciem că pe parcursul iernii, pe zona Capitalei, în decembrie, se așteaptă o temperatură mai ridicată decât media multianuală, de 0,1 grade Celsius. Pentru luna ianuarie, temperatura va fi de minus 1,1 grade Celsius, iar cantitățile vor fi de 35 de litri pe metru pătrat. În ianuarie va fi mai cald decât ceea ce climatologic este normal”, mai explică meteorologul.

De asemenea, potrivit Gabrielei Băncilă, în luna februarie, temperatura medie va fi mai mare decât cea din decembrie, adică de 0,6 grade Celsius, dar fenomenul de viscol va fi prezent.

„Climatologic și statistic vorbind, în partea de sud a țării, implicit Bucureștiul, se poate semnala un viscol în decembrie, două în ianuarie, și unul, două în februarie”, a mai declarat Gabriela Băncilă pentru Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews