În ceea ce privește media temperaturii în luna decembrie, în Capitală, aceasta va fi de 0,1 grade Celsius, iar precipitațiile vor depăși 35 de litri pe metru pătrat.
 
Este puțin probabil să ningă în Capitală, în perioada Crăciunului, dat fiind că centrul de greutate al iernii s-a mutat, în ultimii ani, în ianuarie, astfel că luna decembrie devine din ce în ce mai călduroasă, potrivit meteorologilor.

„Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul țării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie. Dacă vă aduceți aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă. Cam asta este tendința și este puțin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a declarat, pentru Mediafax, șefa Centrului Național de Prognoză Meteo de la Administrația Națională de Meteorologie, Gabriela Băncilă.

„În baza estimărilor sezoniere apreciem că pe parcursul iernii, pe zona Capitalei, în decembrie, se așteaptă o temperatură mai ridicată decât media multianuală, de 0,1 grade Celsius. Pentru luna ianuarie, temperatura va fi de minus 1,1 grade Celsius, iar cantitățile vor fi de 35 de litri pe metru pătrat. În ianuarie va fi mai cald decât ceea ce climatologic este normal”, mai explică meteorologul.

De asemenea, potrivit Gabrielei Băncilă, în luna februarie, temperatura medie va fi mai mare decât cea din decembrie, adică de 0,6 grade Celsius, dar fenomenul de viscol va fi prezent.

„Climatologic și statistic vorbind, în partea de sud a țării, implicit Bucureștiul, se poate semnala un viscol în decembrie, două în ianuarie, și unul, două în februarie”, a mai declarat Gabriela Băncilă pentru Mediafax.