Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza. Astfel de fenomene se vor semnala în zona de munte și în sud-vest și pe arii restrânse în restul țării. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade.

 În Capitală, spre seară vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Vremea de Florii la munte

 La munte vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Spre sfârșitul nopții, pe creste, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi 13 grade la Paltinis, 14 la Predeal, 11 la Semenic, 12 la Sinaia, 13 la Arieseni și 8 pe Ceahlau Toaca.

De Florii, la munte instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza și noaptea. Vor fi și condiții de grindină.

Spre seară în zonele de creastă, trecător ploile se pot transforma în lapoviță. Local cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, izolat 20 l/mp. Începând cu orele nopții vremea va intra într-un proces de răcire, începând cu masivele vestice. Așadar maximele vor fi de 10 grade la Paltinis, 13 la Predeal, 6 la Semenic, 10 la Sinaia, 10 la Areiseni și 6 pe Ceahlau Toaca.
Prognoza metro pe două zile

Sâmbătă, de Sfântu Gheorghe, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea vestică a țării și la munte, unde cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Izolat va cădea grindină.

Temperaturile maxime, în scădere față de cele de sâmbătă în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse între 13 si 21 de grade.

În capitală, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări și averse, posibil însoțite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineața, 9-11 grade iar maxima zilei, 16...17 grade.

Luni, 25 aprilie, vor fi averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Izolat, cantitătile de apă vor fi însemnate și se mențin condiții de grindină. Temperatura aerului, în scădere accentuată în regiunile din jumătatea nordică a țării, va avea maxime cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei si 20 grade în Lunca Dunării.

În București vor fi averse, posibil descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Dimineața, in jur de 9 grade și la amiază, in jur de 17 grade.