Administrația Națională de Meteorologie a anunțat estimările evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru toate regiunile României, în intervalul 6 - 19 martie.

Astfel, în Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză temperaturile diurne vor fi în scădere ușoară, de la o medie regională de aproximativ 13 grade la început, spre 11 grade pe 9 martie. Apoi vremea se va încălzi treptat și temperaturile maxime vor urca spre o valoare medie de 15 grade. În intervalul 12 – 19 martie regimul termic diurn nu va mai avea variații importante, iar media maximelor la scara întregii regiuni se va situa în jurul valorii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție relativ constantă pe tot parcursul intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 7 martie.

În Crișana, în intervalul 6 - 10 martie regimul termic diurn va fi caracterizat de o medie regională a temperaturilor maxime situată în jurul valorii de 12 grade, iar pe data de 11 martie o ușoară încălzire a vremii va determina o valoare medie regională a temperaturilor diurne de 14 grade. Ulterior, între 12 martie până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, iar maximele diurne se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade. Temperaturile nocturne vor marca o scădere, de la 6...7 grade în prima dimineață, până la aproximativ 2 grade între 7 și 11 martie, iar pe 12 martie vor crește ușor, spre 3...4 grade. Ulterior, din 13 martie până pe data de 19 martie, regimul termic nocturn se va menține relativ constant și va fi caracterizat de o valoare medie regională de aproximativ 1...2 grade. Va ploua, pe arii mai mult sau mai puțin extinse, în fiecare zi a intervalului de prognoză, iar pe 6...7 martie se pot înregistra cantități de apă moderate.

În Transilvania, vremea va fi caldă pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar regimul termic diurn va avea doar ușoare variații în acest interval, fiind caracterizat de o medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 12 grade în prima săptămână și de valori de 8...10 grade în cea de a doua săptămână, cu o tendință de creștere, spre o medie de 12 grade, în ultima zi. Temperaturile minime nocturne vor fi de 1...2 grade între 6 și 10 martie, de 0 grade între 11 și 13 martie și de -2...-1 grad între 14 și 19 martie. Vor fi precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 6 și 9 martie și, din nou, între 12 și 16 martie, iar în jurul datei de 7 martie cantitățile de apă pot fi moderate.

În Maramureș, în intervalul 6 – 13 martie vor fi temperaturi maxime, în medie, de 10...12 grade și minime de aproximativ 2 grade. Între 14 și 16 martie o ușoară răcire va determina valori diurne de 8...9 grade, pentru ca ulterior să se înregistreze o medie a maximelor termice de 10...12 grade. Temperaturile nocturne se vor menține aproape constant în jurul valorii de 0 grade, pe tot parcursul intervalului 14 – 19 martie. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar între 6 și 8 martie, precum și între 12 și 16 martie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse, iar pe 6...7 martie cantitățile de apă pot fi moderate.

În Moldova, în prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în medie între 12...14 grade (exceptând prima zi când se vor situa în jurul a 16 grade) și medii ale minimelor de 2...4 grade. Valorile termice vor scădea ușor în cea de a doua săptămână, dar vor continua să se situeze peste mediile climatologice specifice perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 12 grade, iar minimele între 0 și 2 grade Celsius. Local și temporar va ploua slab în zilele de 6 și 9 martie, precum și în perioada 12-16 martie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare.

În Dobrogea, vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor încadra în medie între 12 și 14 grade în prima săptămână și între 10 și 12 grade în cea de a doua săptămână. De asemenea, media temperaturilor minime se va situa peste cea climatologică specifică perioadei și va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius. Va ploua slab, pe arii restrânse în 6 martie, în jurul datei de 10 martie și în perioada 13-16 martie. În restul intervalului doar izolat se vor semnala ploi slabe, trecătoare.

În Muntenia, în prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în medie între 14...16 grade și medii ale minimelor între 3 și 5 grade. Deși valorile termice vor scădea ușor în cea de a doua săptămână, acestea vor continua să se situeze peste mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, cele diurne se vor încadra, în medie, între 12 și 14 grade, iar cele nocturne vor fi în jurul valorii de 2 grade Celsius. Local va ploua slab în 6 martie, în noaptea de 7 spre 8 martie, în jurul datei de 10 martie, precum și în perioada 13-16 martie. În restul intervalului doar izolat mai pot apărea ploi slabe, trecătoare.

În Oltenia, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului, astfel că maximele termice se vor încadra în medie între 13 și 15 grade în prima săptămână și între 12 și 14 grade în cea de a doua săptămână. De asemenea, media temperaturilor minime se va situa peste cea climatologică specifică perioadei și va fi cuprinsă între 2 și 6 grade Celsius. Va ploua temporar în perioada 6-10 martie, posibil moderat cantitativ în noaptea de 7 spre 8 martie, dar ploi slabe se vor semnala și în intervalul 12-16 martie.

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne de aproximativ 4 grade, în medie, în prima săptămână și 2...4 grade în cea de a doua. Temperaturile nocturne vor fi ușor negative și vor avea o valoare medie de -3...-2 grade între 6 și 13 martie și -5...-4 grade între 14 și 19 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în jurul datei de 7 martie se pot înregistra cantități de apă mai importante.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews