Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind așteptată o vară secetoasă, caniculară și cu furtuni.

„Sunt așteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica și instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est și est ale teritoriului țării.

De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitațiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torențiale, cantități de apă ridicate într-un interval foarte scurt”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, pentru România Tv. 

Prognoza meteo iunie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

Prognoza meteo august

Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.