ANM a emis mai multe avertizări de furtuni, ploi și grindină pentru mai multe județe, valabile până duminică seara.
 
Astfel, în intervalul 16 IULIE, ORA 11.00 – 17 IULIE, ORA 08.00 e valabil codul galben de ploi și vijelii. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, precum și în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Oltenia. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 50 l/mp.  
  
Avertizarea cod portocaliu a intrat în vigoare astăzi, la ORA 15.00 și este valabilă până duminică, 17 IULIE, ORA 06.00.

În județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea și zona de munte a județului Arad, ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 60...70 l/mp, potrivit ANM.

 
O altă avertizare de ploi, furtuni și grindină intră în vigoare pe 17 IULIE, ORA 08.00 și e valabilă până pe 17 IULIE ORA 23.00.
 
În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va manifesta în nordul și centrul țării, precum și în zonele montane. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantitățile de apă vor cumula local 20 l/mp și izolat vor depăși 30...40 l/mp.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews