ANM a emis mai multe avertizări de furtuni, ploi și grindină pentru mai multe județe, valabile până duminică seara.
 
Astfel, în intervalul 16 IULIE, ORA 11.00 – 17 IULIE, ORA 08.00 e valabil codul galben de ploi și vijelii. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, precum și în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Oltenia. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 50 l/mp.  
  
Avertizarea cod portocaliu a intrat în vigoare astăzi, la ORA 15.00 și este valabilă până duminică, 17 IULIE, ORA 06.00.

În județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea și zona de munte a județului Arad, ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 60...70 l/mp, potrivit ANM.

 
O altă avertizare de ploi, furtuni și grindină intră în vigoare pe 17 IULIE, ORA 08.00 și e valabilă până pe 17 IULIE ORA 23.00.
 
În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va manifesta în nordul și centrul țării, precum și în zonele montane. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantitățile de apă vor cumula local 20 l/mp și izolat vor depăși 30...40 l/mp.