După zile cu temperaturi de 32 de grade, meteorologii anunță furtuni violent de duminică seara, când apar fenomene de instabilitate atmosferică.

Duminică  va exista o ușoară răcorire, dar temperaturile maxime se vor menține în general între 24 și 30 de grade, cele mai ridicate valori fiind în sudul țării. 

„Putem spune că avem un weekend de vară, mai ales că se vor semnala și fenomene de instabilitate. Duminică, cu precădere în zonele montane și sub montane, și local îndeosebi în partea de vest a teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, condiții de grindină, și cantități de apă mai însemnate”, a declarat pentru Mediafax, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.   

Conform ANM, săptămâna viitoare valorile termice vor continua să scadă, dar se vor menține peste cele normale din această perioadă, iar în primele zile ale săptămânii vor fi menifestări de instabilitate în mai toate zonele țării.

Conform ANM, ploile vor avea și caracter torențial și izolat vor fi caderi de grindină. Vântul va avea unele intensificari în regiunile estice și sud-estice, dar de scurta durata și în restul țarii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Miercurea Ciuc și 30 de grade la Giurgiu.

Luni, valorile termice vor continua să scadă ușor, totuși în multe zone ale țării se vor menține peste mediile specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20...21 de grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 26 de grade la Giurgiu, Călărași dar și la Alba Iulia. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice unde pe arii extinse vor fi averse ce pot fi și însemnate cantitativ. Se vor semnala și descarcari electrice și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații restrânse vor fi manifestari de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificari temporare în estul și sud-estul țarii, dar și în extremitatea de vest.