Administrația Națională de Meteorologie anunță valorile termice mai scăzute față de intervalul anterior, în cea mai mare parte a țării. Ziua, cerul va avea înnorări temporare și pe spații restrânse se vor semnala precipitații slabe, ninsori în centru, nord-vest și la munte și mai ales ploi în sud-est.

Spre seară și noaptea nebulozitatea se va accentua, iar aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării și va cuprinde treptat regiunile sudice și sud-estice, precum și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea. În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei, în partea a doua a nopții, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăși 65...70 km/h. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

La București valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, iar vremea va fi în general închisă. Ziua cerul va avea înnorări temporare și trecător se pot semnala ploi slabe. Spre seară și noaptea nebulozitatea se va accentua și va ninge moderat cantitativ, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 55...60 km/h viscolind temporar ninsoarea. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Duminică, în țară, vremea va fi închisă și se va răci față de intervalul anterior, astfel încât și valorile termice diurne vor deveni preponderent negative. Mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, va ninge în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei și în Dobrogea, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăși 70...80 km/h. Temporar zăpada va fi troienită și vizibilitatea se va reduce sub 50 m.  Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -2 grade.

De altfel, meteorologii au emis deja o avertizare cod portocaliu și o atenționare cod galben pentru mai mult de jumătate de țară.