ACTUALIZARE 12:39: Cutremurul care a avut loc în această dimineață, cu câteva minute înainte la trecerea de iarnă, și-a facut mai mult simțită prezența, în zonele îndepărtate epicentrului. Pentru că mulți dintre noi ne așteptam la o replică a cutremurului, seismologii confirmă că o replică poate apărea după 5-10 minute de la producerea acestuia, în niciun caz după o oră sau a doua zi:
 
„Cutremurul a avut o rezonanță în diverse direcții mai puternică decât în zona noastră. La noi (Vrîncioaia - n.r.) nu s-a resimțit foarte mult, în zonă nu a fost nicio agitație. Cutremurul a durat circa 20 de secunde și nu a avut replică. A fost un cutremur prea mic ca să aibă replică. Cel care a fost la circa 38 de minute după a fost un alt cutremur, nesemnificativ. Dacă este o replică, aceasta apare în primele 5-10 minute, nu așteptăm replici după o oră sau a doua zi", a declarat inginerul Ioan Verdeș.
 
Știrea inițială 

Seismul a avut loc în județul Buzău, iar adâncimea a fost de 150 de kilometri. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grad(e) Mercalli, anunta INFP.

 Seismul a avut loc in apropierea urmatoarelor orase: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km),

Apelurile inregistrate  la 112 au fost pentru atacuri de panica.

Seismul vine la doua saptamani de la cel mai mare exercitiu condus de DSU pentru simularea interventiei dupa un cutremur de mare intensitate, SEISM 2018.

Alis Grasu, șefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), a declarat, agenției Agepres, că în primele 15 minute după producerea cutremurului au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgență, fiind vorba de cazuri de atacuri de panică.

„În primele 15 minute de la cutremur au fost 12 apeluri, în esență pentru atacuri de panică. Au fost și senzații de lipotimie, dar tot din cauza emoțiilor. Către toate solicitările au fost trimise imediat resurse medicale, nefiind cazuri în așteptare în acest moment", a declarat Alis Grasu, pentru AGERPRES.