Un val de aer polar se îndreaptă spre România. După câteva zile de primăvară, iarna  revine. De joi, se întorc ninsorile și, în toată țara, vremea se va răci puternic.

Joi, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țãrii, cerul va fi mai mult noros, iar izolat ziua și pe arii extinse noaptea se vor semnala precipitații. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie, iar la munte mai ales sub formã de ninsoare și lapovițã.

În a doua parte a nopții în estul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, treptat, vor predomina lapovița și ninsoarea. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și doar pe arii restrânse, în a doua parte a intervalului, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi ziua, în Moldova, la munte (mai ales pe creste) și doar pe suprafețe mici și la cote mai reduse în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade.
Vremea va continua sã se rãceascã, astfel cã temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate și de precipitații se va restrânge treptat cãtre regiunile sudice.

La munte, în jumãtatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crișana și Maramureș ploaia și lapovița, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie și lapovițã, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țãrii și va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 și 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul și în centrul țãrii, iar minimele termice se vor încadra între -12 și -2 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.