Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima zi a lunii martie, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 Astfel, se vor înregistra maxime între 16 și 25 de grade și minime între 1 și 12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest și la munte, unde doar pe arii restrânse vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și trecător în regiunile vestice și centrale. În orele dimineții, cu totul izolat va fi ceață.

LA BUCUREȘTI:


Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7...9 grade.

 VINERI

ÎN ȚARĂ


Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice și senin în restul țării și vânt slab și moderat.

Seara și noaptea cerul se va înnora temporar în nord, în centru și în nord-est și va ploua local, în special în zona Carpaților Orientali, unde pe crestele cele mai înalte pot apărea și precipitații mixte; vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari la munte în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.

Se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât în nopțile precedente în regiunile nordice, unde se vor apropia de mediile perioadei, iar în restul teritoriului va fi o noapte mult mai caldă decât ar fi normal la început de aprilie, astfel că minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 3 și 13 grade.