Centrul European de Prognoză pentru următoarele trei luni a dat publicității un raport în ceea ce privește timpul probabil pnetru țara noastră.

În luna cadourilor, în Transilvania, în Muntenia și Dobrogea vor fi ninsori mai abundente decât ar fi normal. Iar unde va fi ceva mai cald și ploile vor fi mai consistente.

În Bucovina, Nordul Moldovei, dar și în Transilvania, se așteaptă temperaturi mai mici de 0 -5 grade, cât ar fi mediile normale pentru această lună în Moldova, de pildă.

Tot în aceste zone, plus Maramureșul, luna ianuarie ar putea aduce zile mai friguroase. Vom avea temperaturi scăzute, chiar și sub mediile obinuite în luna lui gerar: în Transilvania, de exemplu, între -1,-7 grade.

De nins, va ninge în toate regiunile țării. Luna ianuarie este, de altfel, cea care va aduce și unul sau două viscole puternice.

„Pot fi 28 de zile în care să nu cadă precipitații și în două să cadă extrem de multă și astfel să crească media. La fel și la temperaturi. Putem avea zile mai călduroase decât e normal, iar jumătate de lună mult mai frig. De obicei, este un episod de viscol în ianuarie, vreo două în februarie, dar pot fi și în martie sau aprilie.”, a spus un meteorolog, conform Stirileprotv.

În februarie vor fi temperaturi normale. În medie, de -1, 1 grad în Muntenia, de la -5 la 0 în Moldova sau -2, 2 grade în Oltenia. Precipitațiile și de această dată vor fi abundente în mai toată țara. În Crișana, media încadrată în normal este de 30-50 l/mp. În unele zone însă ar putea să plouă mai mult.