Două cutremure cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-au produs, vineri dimineață, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism a avut loc la ora locală 1,46, la o adâncime de 124 de kilometri, iar cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Vălenii de Munte (33 kilometri), Mizil ( 34 kilometri), Buzău (36 kilometri), Boldești-Scăeni (45 kilometri), Plopeni (47 kilometri).

Cel de-al doilea cutremur, tot de 2,8 grade pe Richter, s-a produs în aceeași zonă, la ora locală 5,15, dar la o adâncime de 129 de kilometri. Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului au fost Râmnicu Sărat (40 kilometri), Covasna (47 kilometri), Focșani (49 kilometri), Buzău (50 kilometri), Târgu Secuiesc (61 kilometri).

În luna august, în România s-au propus 19 de cutremure, cele mai multe în zona seismică Vrancea, iar cel mai mare a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews