Două cutremure cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-au produs, vineri dimineață, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism a avut loc la ora locală 1,46, la o adâncime de 124 de kilometri, iar cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Vălenii de Munte (33 kilometri), Mizil ( 34 kilometri), Buzău (36 kilometri), Boldești-Scăeni (45 kilometri), Plopeni (47 kilometri).

Cel de-al doilea cutremur, tot de 2,8 grade pe Richter, s-a produs în aceeași zonă, la ora locală 5,15, dar la o adâncime de 129 de kilometri. Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului au fost Râmnicu Sărat (40 kilometri), Covasna (47 kilometri), Focșani (49 kilometri), Buzău (50 kilometri), Târgu Secuiesc (61 kilometri).

În luna august, în România s-au propus 19 de cutremure, cele mai multe în zona seismică Vrancea, iar cel mai mare a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.