ACTUALIZARE 13:00 Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării, valabilă de miercuri de la ora 10:00 până vineri la ora 23:00.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Știrea inițială

Vremea devine foarte călduroasă azi, iar indicele de confort termic poate depăși nivelul critic de 80 de unități mai ales în zonele de câmpie, unde maximele termice pot ajunge la 34 de grade Celsius.

BUCUREȘTI

Vreme foarte caldă anunță meteorologii și pentru București. Cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar temperatura va ajunge la 33 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi crescut. La noapte sunt prognozate ploi cu tunete și fulgere. Mâine va fi la fel de cald, dar spre seară este posibil să plouă torențial. Vineri vremea va fi în continuare călduroasă, cu cer variabil și ploi după-amiaza și seara.

ÎN ȚARĂ

Vremea devine foarte călduroasă azi, iar indicele de confort termic poate depăși nivelul critic de 80 de unități mai ales în zonele de câmpie, unde maximele termice pot ajunge la 34 de grade Celsius. La deal și la munte, dar și în zona Moldovei spre seară sunt prognozate ploi în averse cu tunete și fulgere. Cantitățile de apă pot ajunge la 35 de l/mp.

La noapte, cerul se păstrează mai mult senin în vestul țării, dar în est și centru mai sunt posibile averse cu tunete și fulgere. Vântul va sufla cu intensificări în aceste zone. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 23 de grade.
Vremea rămâne călduroasă și în următoarele zile când maximele termice vor ajunge la 35 de grade Celsius în vest, sud și sud-est iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În zonele de deal și de munte dar și izolat în rest sunt prognozate ploi în averse, descărcări electrice și grindină în a doua parte a zilei și spre seară. În nopțile care urmează minimele se vor încadra între 10 și 23 de grade.

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi caldă azi, numai bună pentru plajă. Crul va fi variabil, mai mult senin iar vântul va sufla slab. Temperatura va urca până la 28 de grade Celsius, iar la noapte va fi de 21 de grade.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews