ANM a anunțat că vremea va fi deosebit de rece în acest sfârșit de săptămână, cu valori termice negative atât minime, cât și maxime, la nivelul întregii țări.

Astfel, în acest weekend, vremea se va răci considerabil. În cursul zilei de sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade, în nordul Moldovei, și 7 grade în Banat și Oltenia.

"Ulterior, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vorbim despre alte temperaturi, cu minime de sub -10 grade, chiar și de -15 grade, pentru partea de nord și de centru a țării. În restul țării, vor predomina valorile negative. Duminică va fi o vreme deosebit de rece pentru sfârșitul lunii februarie, cu temperaturi maxime în general între -12 și -4 grade, mai ales în partea nordică și în estul Transilvaniei. Minimele din noaptea de duminică spre luni continuă să scadă și se vor situa între -15 și -5 grade, chiar spre minus 20 de grade, în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei", a declarat, vineri, pentru Agerpres, Dinu Mărășoiu, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM)

Și în București vremea va avea o evoluție asemănătoare. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor înregistra minime cuprinse între -7 și -5 grade. În plus, maxima de duminică rămâne foarte apropiată de aceste minime, respectiv între -5 și -4 grade.

În noaptea de duminică spre luni, în Capitală va fi ger, iar valorile termice vor ajunge spre -11 grade Celsius.

În privința precipitațiilor, meteorologul ANM a menționat că se întrevăd doar câteva fulguieli sâmbătă seară, la nivelul Bucureștiului.