Meteorologii anunță o ușoară răcire a vremii și în zilele următoare.

Astfel, joi, valorile termice vor continua să scadă ușor în majoritatea regiunilor, dar se vor menține în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei, informează Angenția Națională de Meteorologie.

În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice și centrale. În zonele montane local va ninge slab, iar în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei izolat, mai ales dimineața, vor fi precipitații mixte. Noaptea, vor fi înnorări în jumătatea de vest a teritoriului și va ploua local în Banat și izolat în Crișana și Oltenia, iar în zonele montane aferente acestor regiuni vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, unde trecător va spulbera zăpada și temporar în regiunile sudice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -10 grade  în depresiunile Carpaților Orientali și 3...4 grade în sudul Banatului. Vor fi condiții de ceață. 

La București, vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal la această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

Vineri, în țară, vremea va fi în general închisă, cu cer înnorat și precipitații a căror arie se va extinde cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în jumătatea de vest, apoi se vor semnala local și în restul teritoriului și vor fi în general slabe. În  zonele montane va ninge, în Banat, Oltenia și Crișana va ploua la început, apoi vor fi precipitații mixte, iar în Maramureș și Trasilvania vor fi mai ales lapovițe și ninsori. Cantitățile de apă vor totaliza 15...20 l/mp, cu precădere la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar și în regiunile sud-vestice. În Muntenia și Dobrogea va ploua pe spații mai extinse noaptea, iar în Moldova, mai ales spre sfârșitul intervalului, vor fi precipitații locale, mixte. Vor fi condiții de polei.  Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va viscoli și spulbera ninsoarea, dar temporar și în sud-vestul țării și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade.