Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor țării, începând cu 1 iulie, și va deveni chiar caniculară, săptămâna viitoare, în anumite zone, unde temperaturile vor depăși în medie 30 de grade, conform estimării evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 29 iunie — 12 iulie, publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La începutul acestei săptămâni și în jurul datei de 7 iulie sunt posibile precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor țării.

În Banat, intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 27 de grade. Începând din 1 iulie, vremea se va încălzi, devenind călduroasă, cu medii regionale ale maximelor de 30 — 33 de grade, caniculară la câmpie după data de 8 iulie, când vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade. Până în data de 4 iulie, minimele termice vor fi, în medie regională, de 14—15 grade. După această dată, vor crește până la valori medii de 18 — 19 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în primele trei zile ale intervalului și între 6 și 9 iulie, când vor fi averse, în general slabe cantitativ. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă, informează ANM.

În Crișana, în primele două zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 26 de grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi treptat devenind călduroasă spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, când mediile regionale ale temperaturilor maxime vor urca la 30 — 32 de grade, iar după data de 8 iulie vor fi maxime, în medie regională, de 33 — 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13 — 14 grade până în jurul datei de 4 iulie, apoi acestea vor marca o creștere până la valori de 17 — 18 grade. Averse, în general slabe cantitativ, se vor semnala în primele două zile ale intervalului, precum și în jurul datei de 7 iulie. În celelalte zile, probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

În Transilvania, intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii iunie, cu maxime în jurul a 24 de grade. După data de 1 iulie, valorile termice vor crește treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 30 — 31 de grade. În prima săptămână, variațiile termice nocturne vor fi nesemnificative, media regională a temperaturilor minime fiind de 11 — 12 grade. În a doua săptămână va exista o ușoară creștere a valorilor termice nocturne, până la medii de 14 — 15 grade. Se vor semnala averse, în general slabe cantitativ, îndeosebi în intervalul 30 iunie — 3 iulie, dar și în jurul datei de 7 iulie, spun specialiștii în meteorologie.

În Maramureș, în primele două zile, maximele termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, situându-se în jurul a 24 de grade. După 1 iulie, valorile termice diurne vor crește treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână de prognoză, când mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni vor fi ușoare variații termice nocturne, media regională a minimelor fiind de 11 — 12 grade. În a doua săptămână, va exista o ușoară creștere a valorilor termice nocturne, până la medii de 15 — 16 grade. Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în intervalul 29 iunie — 2 iulie și în jurul datei de 7 iulie.

În Moldova, până în jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor oscila, în medie regională, între 25 și 28 de grade și minime între 13 și 16 grade.Apoi vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade și a celor nocturne de până la 18 grade. Averse slabe pe arii restrânse pot apărea în intervalul 1 și 3 iulie și în jurul datei de 7 iulie, informează meteorologii.

În Dobrogea, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul valorii de 26 de grade și minime de 16 — 17 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade. Averse slabe, cu caracter local pot apărea în perioada 2 — 4 iulie.

În Muntenia, până în jurul datei de 5 iulie, valorile termice vor fi apropiate de regimul termic normal, cu maxime ce se vor încadra, în medie regională, între 26 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade și a celor nocturne de până la 18 grade. O ușoară instabilitate atmosferică se va produce mai ales în prima săptămână a intervalului și se va caracteriza local și temporar prin averse slabe cantitativ, se arată în prognoza ANM.

În ceea ce privește Oltenia, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, între 25 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade. Apoi, vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, local caniculară la câmpie, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 33 — 34 de grade, iar cele nocturne vor fi în jurul valorii de 19 grade. O ușoară instabilitate atmosferică se va produce în primele zile ale intervalului și se va caracteriza local și temporar prin averse slabe cantitativ, după care probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

La munte, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, în medie regională, între 15 și 18 grade și minime între 7 și 10 grade. Apoi, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor urca, în medie regională, până la 24 de grade, iar minimele se vor situa între 12 și 14 grade. Vremea va fi în general instabilă în prima săptămână a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scădea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews