Vremea se va răci față de intervalul precedent, așa încât, în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an, informează ANM.

 SÂMBĂTĂ

ÎN ȚARĂ


Vremea se va răci față de intervalul precedent, așa încât, în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Răcirea va fi mai accentuată în jumătatea de nord-est a țării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza și seara, mai ales în zonele montane și submontane din Muntenia și Oltenia, unde doar cu totul izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În special în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 10 grade în nordul Moldovei, până la 22 de grade în sudul Banatului și vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 9 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până în jur de -5 grade. Spre sfârșitul nopții, se va semnala brumă îndeosebi în nord-estul și centrul țării. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

 ÎN BUCUREȘTI

Vremea se va răci, astfel încât temperatura aerului va avea o valoare maximă de 16...17 grade și o minimă de 3...4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei.

DUMINICĂ

ÎN ȚARĂ


Vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul Banatului. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.  În zonele joase, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.