Vremea se va încălzi ușor, dar frigul va persista. Meteorologii anunță minime și de minus 20 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei. În sudul țării, maximele vor urca până la 14 grade Celsius, în weekend. De sâmbătă, se întorc ploile și lapovița, informează Adevărul.ro

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (A.N.M.), vineri, valorile termice vor marca o creștere față de zilele precedente, dar vremea se va menține rece, mai ales în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vest, nord-vest, precum și în sud-vest, unde doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 6 grade Celsius, mai coborâte în depresiuni, izolat până spre -15 grade. Local, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea va mai fi ceață. 

Și în București cresc temperaturile, dar vremea se va menține rece, mai ales în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade Celsius, iar cea minimă de -3...-2 grade Celsius, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața și noaptea, probabilitatea de apariție a ceții va fi ridicată.

Sâmbătă, cerul va prezenta înnorări și va ploua pe arii relativ restrânse, ziua, mai ales în sud și sud-vest, iar noaptea, cu precădere în vest și nord-vest. În partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitații mixte pe crestele montane și, trecător, în Maramureș și Transilvania, unde vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 13 grade Celsius, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -2 și 5 grade Celsius. Izolat, se va semnala ceață. 

În Capitală, cerul va fi temporar noros, cu o probabilitate ridicată ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 7 grade Celsius, iar cea minimă, de -1...1 grad Celsius.  

Duminică, în țară, cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde, temporar, va ploua. În celelalte regiuni vor fi unele înnorări și, doar izolat, ploi slabe. La munte, în special în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vor fi precipitații mixte. Izolat, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade Celsius, iar cele minime, între -3 și 5 grade Celsius. Pe arii restrânse, se va semnala ceață. 

Duminică, la București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade Celsius, iar cea minimă, de 0...2 grade Celsius.