Vremea se răcește simțitor în următoarele zile. Potrivit ANM, în intervalul 9 mai, ora 12 – 11 mai, ora 9, vor avea loc ploi moderate cantitativ, precipitații mixte la munte, răcire accentuată și chiar brumă.

Începând din după-amiaza zilei de marți (9 mai) și până în a doua parte a zilei de miercuri (10 mai), temporar va mai ploua, pe arii relativ extinse în sud și sud-est și local în centrul țării, iar în zona Carpaților Orientali și Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi perioade de timp în care vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și punctiform 25...30 l/mp.

În intervalul menționat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineților, în special a celei de joi (11 mai), se va produce brumă local în nord-vest, centru și nord și pe spații mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase.