Regimul termic va continua să crească, așa încât, vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, informează ANM.

 ÎN ȚARĂ


Regimul termic va continua să crească, așa încât, vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată, după amiază în regiunile nord-estice, iar spre seară în cele vestice și de nord-vest. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua în interiorul arcului carpatic și la munte, unde aversele vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 15...16 grade în deltă până la 27 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în sudul Banatului. În zonele joase de relief, cu precădere din sud-estul teritoriului, vor fi condiții de ceață.

 LA BUCUREȘTI:

Vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod normal, în această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în creștere, față de intervalul precedent, va avea o valoare maximă în jurul a 25 de grade și minima de 10...12 grade, posibil ușor mai scăzută în zona preorășenească.

 JOI

ÎN ȚARĂ


Vremea va deveni instabilă, în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări, averse și descărcări electrice, va fi mai accentuată, în interiorul arcului carpatic - după amiază și în orele serii, iar în restul teritoriului, noaptea. În Oltenia, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Temporar, vântul va avea intensificări în toate zonele, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile maxime, în scădere față de cele din ziua precedentă, în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale,  vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade.