ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația din cadrul Ministerului Apărării din Rusia este una cu adevărat explozivă. După ce Vladimir Putin a luat decizia de a-l schimba din funcție pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, acum adjuncții ministrului sunt anchetați pentru deturnare de fonduri, informează Știripesurse.

Adjuncții ministrului Apărării, Alexei Krivoruchko și Ruslan Tsalikov, a demisionat din funcții, asta pentru că sunt supuși unei anchete de mare amploare. Cei doi ar fi acuzați că au deturnat fonduri pentru armament și veste antiglonț în valoare de 22 de milioane de dolari.

FSB și Comitetul de Investigații au deschis un dosar penal împotriva celor doi foști oficiali de rang înalt.

Epurare în masă la Moscova

Primul căzut a fost capul adjunctului fostului ministru al apărării, Timur Ivanov. El a fost acuzat de fapte de corupție și arestat imediat.

Au urmat apoi remanierea chiar a ”atotputernicului” Serghei Șoigu, care a plecat de la Ministerul Apărării și a lui Nikolai Patrușev din funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Acum s-a intrat dur în serviciile secrete. Surse de la Moscova relatează de scene care amintesc de anii lui Stalin. Generalul -locotenent Iuri Vasilievici Kuznetsov, șeful Direcției principale de personal a ministerului Apărării a fost scos în toiul nopții din locuință și târât de către ofițerii de la contrainformații militare care purtau cagule. Se pare că se pregătește ceva special.