Sfinții închisorilor

Mari Duhovnici Înveșnicirea unuia dintre cei mai puternici exorciști ai României: Părintele Ilarion Argatu (2 August 1913 - 11 Mai 1999): ”Vrăjmașul satanei s-a strămutat pentru totdeauna în Rai”. Reportaj de la Cernica, mărturii, înainte-vederi și sfaturi duhovnicești

L-am cunoscut pe Parintele Argatu la manastirea Caldarusani, cu putin timp dupa groaznicul cutremur din 1977. Era lume multa si venita din toate colturile tarii la chilia sa, semn ca Parintele era mai puternic decat orice opreliste comunista.

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

Foto: Apostolat în Țara Făgărașului
Se împlinesc 66 de ani de la execuția lui Victor Metea, membru în Grupul Carpatin-Făgărășean, care cuprindea luptătorii anticomuniști cu arma în mână din Munții Făgăraș. Avea 21 ani când a plecat în munți. Era fiu de „chiaburi”, era credincios și se împotrivea ocupației sovietice.

Pomenirea de 25 de ani Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

În fotografie (integrala in baza textului) sunt Părintele Marcu Dumitru (așezat) și Gheorghe Dragon, de la ale cărui degete lipsesc toate unghiile – smulse de torționarii bolșevici după luni de zile de alte metode de tortură
În timp ce se citea din viața pustnicului egyptean ajuns ierarh într-una din ultimele cetăți păgîne ale antichității meditareneene, a venit ucenicul de chilie al bătrînului să îl anunțe pe starețul Victorin că Părintele Marcu Dumitru, nevoitorul lui Hristos, se mutase din viața aceasta.