ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Sile Bănescu de pe la Patriarhie a dat tonul intrării în campanie încasând cu alăute un premiu de la un PNL-st cercetat de SRI, a venit rândul restului găștii. Pleșu, Patapievici, Bănescu, Baconschi, Preda, Papahagi, Cotoi, în campanie!

Intelectualii lui Băsescu s-au întors la țâța cea mai grasă: PNL. Respectiv și-au luat startul cu cea a baronului Gheorghe Flutur, fost grangur PDL, unde au prestat pe post de lăutari defilând înaintea carului funebru al campaniei electorale PNL, chiar la începutul acestei săptămâni.

Cei trei guriști i-au cântat osanale de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor (zâmbet de față fericită) președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarului municipiului, Ioan Lungu, viceprimarului Lucian Harșovschi și parlamentarilor Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, după cum suntem informați. FOTO:

„Gheorghe Flutur le-a mulțumit celor trei invitați pentru pledoaria de înaltă ținută academică privind liberalismul, riscurile egalitarismului și populismului. Fiecare din cei trei invitați de onoare a susținut teme importante: Teodor Baconschi, un expert în politică internațională, a vorbit despre Ucraina, despre provocările care ar putea fi și cum ar trebui să se raporteze România la acestea, Sever Voinescu a vorbit despre misiunea liderilor și despre respectarea promisiunilor, iar Adrian Papahagi a vorbit despre liberalism, despre liberalismul înțeles greșit, despre libertinaj și despre liberalism și responsabilitate”, scrie presa locală.

De data asta Maria Coman nu le-a mai susurat pe la urechi o Piesă neterminată pentru Psalmul 50...

Fursecurile s-au dat la final, atențiile înainte.

Pe zidul plângerii lui de pe Facebook, Papahagi anunță ca azi își va revedea prietenii de la Simpozionul „Dumitru Stăniloae”, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Într-o fotografie în care ar putea fi patru persoane cărora nu li se mai închid nasturii de la haină din cauza burților, pe lângă tovarășii de drum de la Suceava apare și puțin deranjatul Radu Preda, fostul angajat al lui Ponta și Grindeanu, acum „speaker” la Simpozion, după cum aflăm din programul împănat cu noulimba de lemn de pe malul Bahluiului. Un alt „speaker”, dar nu „keynote speaker”, este și Răzvan Bucuroiu, ceceistul TVR cu „ia-mă nene” când vede câte un elicopter.

Și anul acesta se uită pe la Mitropolia Moldovei și Bucovinei că numele sfânt al Părintelui și Profesorului Mărturisitor a fost odinioara spurcat, în rafale subumane, chiar de revista 22 a GDS unde prestează regulat intelectualii lui Petrov, acum invitați pe scenă, sub balconul lui IPS Teofan, sau într-o lojă mai adecvată de la Teatrul din Iași.

Bomboana pe colivă e pusă de V. C. Bănescu care trece la reabilitarea pe față a sabotorului Referendumului pentru Familie, A. Pleșu, într-o conferință pe bani, în tandem cu contorsionistul cu freză de Hitlerică care micționa pe România, „fiul de disident” NKVD-ist H.R. Patapievici. Toate pe mânuța curatoarei Ramona Ursu, specialistă în managerieri à trois. În sfârșit, talentatul domn Bănescu, care se războiește precum croitorașul cel viteaz cu Nemo din Elveția, are ocazia să se ia la trântă, la scenă deschisă, cu un patron de revistă de propagandă homosexualistă, cum este Dilema.

Îmi pare rău că trebuie să constat că nici la Iași nu s-a schimbat nimic din ce semnalam acum exact 7 ani:

Parașutarea unor traseiști politici și activiști de tipul intelectualilor "bolșevici anticomuniști” ai Grupului pentru Dialog Social, Colegiului "Noua Europă”, Editurii "Humanitas” și Rețelei Soros direct pe vârfurile mijloacelor de comunicare ale Bisericii Ortodoxe Române – Trinitas Tv, Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Editura Doxologia – sau prin văile ei – manifestări organizate de Episcopii și Mitropolii – a început să deranjeze simplii credincioși.

Deschizi televiziunile securiștilor și mogulilor penali, ziarul "Adevărul”, revista "Dilema” sau "22” și te crucești zilnic la cum îți este înjurată țara și ridiculizate valorile naționale, poporul și Biserica ei. Deschizi Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina sau portalul Doxologia și, dintr-odată, aceiași indivizi care la stat și privat te înjură de mamă – Biserica, maica poporului român, apud Eminescu, cel spurcat de Dilema și Humanitas – aici dau lecții de creștinism.

Ce să faci, n-ai ce să faci: iar te crucești!

Dacă eșaloanele superioare ale instituțiilor bisericești de specialitate au zis că așa închid gura unor Pleșu și Liiceanu – cu fripturi de vită Kobe și servicii contra servicii – e cazul să le spună cineva că au greșit. Observăm și tactica de a încolți un ierarh ca Înaltul Teofan din două părți – o dată demenții "nepomenitori” asmuțiți de kaghebiști notorii ca Jar și Căntărean și pe de cealaltă parte corespondenții lor de Dâmbovița. Istoricul Adrian Majuru sintetiza a priori: "Această micro-dinastie Kim a României rămâne în cărțile serviciilor și în defavoarea noastră”...

Acum doar Monicuța lui Papahagi și Baconschi le mai lipsește din peisaj, aflată momentan la un curs de peisagistică pe la spații verzi, în timp ce Liiceanu rămâne fidel, pe față, iubirii lui coldist-kovesite.

Revenim: Pentru cine a avut vreo îndoială cu privire la ieșirea agresivă din adormire pe teme socio-civico-bisericești a intelectualilor lui Petrov și Soros în urmă cu un an, acum se confirmă miza politică enunțată de noi încă de atunci: impunerea candidatului LOR.

Candidatul manciurian:

COLECTIV 2. MIZA 1: KOVESI. ȚINTA 2: TOT BOR