ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patrioții români de la Calea Neamului și Mișcarea Națională au fost agresați azi la Sfântu Gheorghe de Jandarmeria din România în fața extremiștilor maghiari care pretind autonomia „Ținutului secuiesc”. Dreptul la liberă exprimare, prin afișarea cu cel mai mare calm a unui adevăr absolut - „Transilvania este pământ românesc” - a fost negat cu brutalitate de purtătorii ilegali ai unei uniforme cu însemnele statului român.

Celor doi reprezentanți ai românilor prezenți în mijlocul maghiarilor, Mihai Tîrnoveanu și Marius Constantin Crețu, li s-a interzis agresiv și ilegitim un drept fundamental, înscris în Constituție, și li s-a confiscat abuziv bannerul cu înscrisul amintit. La asta s-a ajuns în România ocupată politic de formațiuni de tip mafiot, trădătoare ale valorilor naționale.

De la tribună, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, extremistul antiromân Peter Szijjarto, aflat azi la Sfântu Gheorghe de „ziua maghiarilor de pretutiundeni” (de fapt, ziua crimelor maghiarilor asupra românilor), s-a dedat la propagandă electorală pentru UDMR. Implicându-se direct în campania formațiunii etnice care pretinde în chiar statutul ei autonomia „Ținutului secuiesc”.

Szijjarto a afirmat că guvernul de la Budapesta chipurile „nu se va implica în campania electorală din România” însă va „ține pumnii” pentru ca UDMR să obțină un rezultat bun. Prezența lui la adunarea maghiară unde se fluturau steaguri ale „Ungariei Mari” și „Ținutului secuiesc” și băteau din copite caii husarilor de paradă a fost ultra-protejată de forțele Jandarmeriei din România, cel mai probabil în urma trocului făcut de Marcel Ciolacu cu Viktor Orban pentru câștigarea sprijinului maghiarilor în viitoarea guvernare.

„Șefii din politică au dat ordin ca forțele de ordine să interzică afișarea bannerului 'Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!', în timpul discursului ministrului de externe al Ungariei de la Sfântu-Gheorghe!”, a confirmat public și Mihai Tîrnoveanu. De menționat că nici măcar gărzile lui Viktor Orban nu au îndrăznit să confiște bannerul când acesta a fost afișat în fața lui la Băile Tușnad.

Mai mult: cei doi români au fost amendați cu 5000 de lei fiecare pentru intenția nematerializată de a afișa bannerul cu „Transilvania este pământ românesc”. FOTO (articolul continuă după imagine)

Discuția fără sens cu reprezentantul trupelor de jandarmi care i-au înconjurat pe cei doi români ce reproșau pe bună dreptate tâlhărirea lor la drumul mare de un bun proprietate personală, s-a încheiat cu o afirmație halucinantă a comandantului operațiunii. La solicitarea de a li se spune temeiul legal pentru care li s-a confiscat bannerul cu „Transilvania este pământ românesc” răspunsul a fost: „PENTRU CĂ NU AVEAȚI NICI UN DREPT SĂ VENIȚI CU EL AICI”.

VIDEO mai jos:

Foto de Arhivă de la Băile Tușnad: