ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a reafirmat că operațiunile terestre occidentale în Ucraina ar putea fi necesare "la un moment dat", într-un interviu publicat sâmbătă seara în Le Parisien, relatează Observator.

"Poate că la un moment dat - nu vreau, nu voi lua inițiativa - va trebui să avem operațiuni pe teren, oricare ar fi ele, pentru a contracara forțele rusești", a declarat el în acest interviu realizat vineri, la întoarcerea sa de la Berlin, unde s-a întâlnit cu liderii german și polonez. "Forța Franței este că o putem face", a adăugat el.
 
Președintele francez a adăugat că a renunțat la o deplasare la Kiev în favoarea Berlinului, vineri, pentru discuții cu Olaf Scholz și Donald Tusk.
 
El promisese că se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski în Ucraina înainte de jumătatea lunii martie, o deplasare care fusese deja programată pentru februarie și apoi amânată.
 
El spune acum că vizita va avea loc în următoarele săptămâni. De asemenea, a subliniat natura complementară a ajutorului pe care Franța și Germania îl pot oferi.