ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii ar putea alimenta „încălzirea globală” prin respirație, sugerează un nou „studiu”.

"Respirația umană expirată poate conține concentrații mici și ridicate de metan (CH4) și de protoxid de azot (N2O), ambele contribuind la încălzirea globală", potrivit cercetării publicate săptămâna trecută în revista britanică PLOS.

"Presupunând că animalele de fermă și alte animale sălbatice expiră, de asemenea, emisii de N2O, este posibil să existe în continuare o sursă mică, dar semnificativă, de emisii de N2O în Marea Britanie, care ar putea reprezenta mai mult de 1% din emisiile la scară națională", au susținut „oamenii de știință”, citatți de New York Post.

Concentrațiile de gaze din eșantioanele studiate au permis cercetătorilor să estimeze că respirația umană reprezintă 0,05% din emisiile de metan și 0,1% din emisiile de protoxid de azot din Marea Britanie.

Studiul nu a relevat o legătură între gazele expirate și regimul alimentar.

"Creșterea concentrației atât a CH4, cât și a N2O în respirația vegetarienilor și a consumatorilor de carne este similară ca mărime", au declarat cercetătorii. "Pe baza acestor rezultate, putem afirma că, atunci când estimăm emisiile unei populații din Marea Britanie, este puțin probabil ca dieta sau viitoarele modificări ale dietei să fie importante atunci când se estimează emisiile [expirate] la nivelul întregii Marii Britanii”, se mai arată în „studiu”.
 
De aici și până la o taxă pe respirație nu mai sunt decât câțiva pași. După cum sună un text popular pe rețelele sociale TU EȘTI CARBONUL PE CARE VOR SĂ ÎL REDUCĂ!