Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

Foto: Apostolat în Țara Făgărașului
Se împlinesc 66 de ani de la execuția lui Victor Metea, membru în Grupul Carpatin-Făgărășean, care cuprindea luptătorii anticomuniști cu arma în mână din Munții Făgăraș. Avea 21 ani când a plecat în munți. Era fiu de „chiaburi”, era credincios și se împotrivea ocupației sovietice.

VIDEO Pompiliu Diplan și Marian Dumitru dezbat scurt și la obiect Istoria Evreilor. Holocaustul: noua materie obligatorie pentru elevii români - Emisiune Starea de Libertate - Calea Neamului. VIDEO

„Dacă aveți curiozitatea să vedeți cum arată manualele de istorie astăzi, cele care se ocupă de istoria românilor, că între copert se ocupă de istoria românilor Dar pe copertă nu mai scrie istoria românilor Dacă veți avea curiozitatea să le citiți veți vedea că acolo este mai degrabă un ghiveci - un ghiveci ideologic.”