ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele două săptămâni, mulți români au auzit pentru prima oară, o acuzație incredibilă adusă artiștilor și conducerii Operei Naționale din București. Astfel, apropiații balerinul danez Johann Kobborg au denunțat o presupusă xenofobie din partea colegilor români de la Opera Națională.

Această acuzație, extrem de gravă, avea nevoie de confirmări, mai ales că se extindea cumva și conducerii formate din Tiberiu Soare și Vlad Conta, între timp schimbați.

Confirmările acestei acuzații grave se lasă așteptate, însă ies la iveală mărturii în sens opus. Astfel, pe 14 aprilie, chiar în timpul directoratului Soare - Conta, ONB a găzduit spectacolul "Bărbierul din Sevilla", celebra operă a lui Gioachino Rossini.

Din distribuție a făcut parte și tenorul sud-african Sunnyboy Dladla, laureat al Concursului Internațional „Le Grand Prix de l'Opéra”, ediția 2013.

Informat despre acuzațiile de xenofobie aduse colegilor și conducerii românești, acesta s-a arătat șocat.

"Ca să fiu sincer, m-am simțit bine primit, colegii mei au fost atât de drăguți cu mine, chiar și intendentul a sosit la repetiții pentru a-mi ura "bine-ai venit". Întreaga echipă a Bărbierului din Sevilla, dirijorul și orchestra, m-au îmbrățișat. Am simțit o energie foarte bună din partea tuturor, mai ales în timpul spectacolului, ținând cont de faptul că nu am avut prea mult timp să repetăm. Am simțit că toată lumea e alături de mine.

E realmente șocant ce se petrece și nu am avut idee că se poate întâmpla așa ceva cu colegii mei",i-a transmis colegei sale românce, care a pus acest mesaj la dispoziția ActiveNews. 
 
La doar patru zile după acest spectacol, mai mulți artiști ai operei au trimis o scrisoare deschisă pe adresa ActiveNews, arătând ministrului culturii, Vlad Alexandrescu, că resping acuzațiile de xenofobie aduse de acoliții lui Johan Kobborg.