ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trinitas TV: A așternut pe hârtie tot ce a trăit timp de 20 de ani în închisorile comuniste. Blând, senin, iubitor de Dumnezeu și de oameni, poetul Radu Gyr nu și-a pierdut niciodată bucuria de a-și ajuta semenii.

Jilava, Tismana, Miercurea Ciuc și Aiud poartă încă pe zidurile lor versurile a sute de poezii pe care Radu Gyr le memora, pentru ca, mai târziu, să le transcrie lucid și impecabil pe hârtie.

Supranumit și „Poetul care l-a adus pe Iisus în celulă”, Radu Gyr a avut o influență deosebită asupra altor deținuți, blândețea și liniștea lui alinând multe suflete și trupuri condamnate, intemnițate și torturate pentru credință și pentru dragostea de neam.

VIDEO:

VIDEO: Pe 29 martie 2016 a avut loc la Biserica Sf. Apostoli conferința intitulată "Poezie după gratii". Invitați au fost actrița Maria Ploae și regizorul Nicolae Mărgineanu, împreună cu fiica și ginerele Poetului Radu Gyr, Monica Popa Gyr si Demostene Popa: