ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmațiile scriitorului Mircea Cărtărescu despre referendumul pentru familie, făcute în timpul unei emisiuni la postul Digi 24, au stârnit numeroase reacții în opinia publică românească. 
 
Ultima dintre acestea îi revine doctorului Pavel Chirilă, profesor universitar și filantrop creștin, care i-a trimis, prin intermediul ActiveNews, o scrisoare deschisă autorului romanului „Solenoid”. 
 
În text, profesorul Chirilă face o analiză a declarațiilor făcute chiar de Cărtărescu, amintindu-i scriitorului că și în timpul dictaturii bolșevice, majoritatea era chinuită și prigonită de o minoritate cu putere.
 
„Majoritatea este foarte vinovată” – sunt cuvintele dumneavoastră, referindu-vă la cele 3 milioane de semnături pentru referendum. Dar când n-a fost majoritatea vinovată? În Comitetele Centrale ale partidelor din țările comuniste erau puțini (13 la sovietici) adică o minoritate, dar au omorât zeci de milioane”, a scris Dr. Pavel Chirilă, în exclusivitate pentru cititorii ActiveNews.ro.
 
Medicul îl mai întreabă pe Cărtărescu dacă în 1989, în timpul manifestațiilor anti-ceaușiste, era sau nu de partea majorității care-l voia schimba pe liderul comunist de până atunci.
 
Tot doctorul Chirilă îi amintește scriitorului că în niciun caz comunitatea homosexuală nu este insignifiantă, ci este apărată de oameni politici foarte influenți.
 
„Comunitatea gay nu este „minoritate puțin signifiantă” pentru că printre ei sunt mulți oameni politici importanți și pe ei îi apără și mulți intelectuali reputați și scriitori ca Dumneavoastră”, scrie doctorul Pavel Chirilă.
 
Iată textul integral al scrisorii:
 

Domnule Mircea Cărtărescu,

Recent ați dat un interviu la Digi 24 în favoarea unei minorități  sexuale și împotriva unei majorități sexuale (ați împărțit poporul în două).
Vă propun o analiză „pe text” - cum le place scriitorilor – a discursului Dumneavoastră  în care plângeți și deplangeti situația grea a "sexului alternativ”.

În primul rând maestre, vă mărturisesc că am fost obișnuit din copilărie să aflu și să cred că scriitorii se ocupă numai cu lucururi frumoase și impresionante; ei au perfecționat toate limbile popoarelor prin licențe poetice emoționante, pozitive, plăcute auzului și vieții lăuntrice. Chiar când marii scriitori descriu sau analizează suferința sau mizeria, mesajul este unul ziditor, căci te învață să devii virtuos și apărător al valorilor morale.

„Majoritatea este foarte vinovată” – sunt cuvintele dumneavoastră, referindu-vă la cele 3 milioane de semnături pentru referendum. Dar când n-a fost majoritatea vinovată? În Comitetele Centrale ale partidelor din țările comuniste erau puțini (13 la sovietici) adică o minoritate, dar au omorât zeci de milioane.

Trebuie să vă hotărâți. Sânt convins că în decembrie 1989 vă plăcea majoritatea (democrația, etc).

Știu că scriitorilor le plac neologismele (chiar riscând poluarea lingvistică).

„Sex alternativ, erotism alternativ”- sunt cuvintele dumneavoastră. Aș fi curios să știu dacă violul, pedofilia, sexul colectiv, casătoria unisex cu parteneri multipli, schimbarea anatomică a sexului și condamnarea la neputința de a schimba sexul genetic, sânt- în concepția dumneavoastră, tot sex „alternativ”.

„Referendum disgratios, lipsit de temei”- sânt cuvintele Dumneavoastră. Referendumul acesta este democratic, chiar daca v-a luat prin surprindere. Cum puteți să spuneți că este disgrațios și lipsit de temei? Este dorința unei majorități!

Dacă ați fi afirmat aceasta în timpul Revolutiei Franceze, v-ar fi ars cărțile  în curtea Bastilliei. „Comunitatea foarte mare împotriva unei minorități puțin signifiante și puțin vocale”- sunt cuvintele Dumneavoastră.

Îmi pare rău pentru îngrijoarea Dumneavoastră dar - slavă Domnului- că în țara noastră  heterosexualii  sunt o „comunitate foarte mare”, și sperăm să fie întotdeauna așa.

Cât privește „slabele vocalize” ale „sexului alternativ” aici nu aveți dreptate , chiar vă înșelați , dacă nu cumva o faceți intenționat. Ați putut vedea la demostrațiile din stradă, adulți care strigă pentru drepturile omului, și ale mădularelor respective purtând copii inocenți pe umeri și clamând:  „până când să stăm ascunși și să fim blamați?”.

Încă o corecție, maestre. Comunitatea gay nu este „minoritate puțin signifiantă” pentru că printre ei sunt mulți oameni politici importanți și pe ei îi apără și mulți intelectuali reputați și scriitori ca Dumneavoastră .
Pe creștini însă îi apără Dumnezeu.

In plus, noi stim și credem  că Biserica „nici porțile iadului nu o vor dărâma”.

Imi permit să vă dau un sfat: Spuneți-le celor pe care îi plângeți și promovați (sexiștii aceștia alternativi) să-și obțină „căsătoria” prin referendum . Au aceeași cale legală și democratică ca și creștinii. Ce credeți, vor aduna trei milioane de iscălituri?

Cu alese doriri de bine pentru sănătatea Dumneavoastră  trupească și sufletească.

P.S. Pentru că sunteți un scriitor, după părerea unora, talentat, vă reproduc din Noul Testament, Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Iuda  cele mai „tari metafore” prin care sunt caracterizate „cetățile Sodomei, Gomorei și cele dimprejurul lor ”:  „pete de necurăție la mesele voastre obștești” , „nori fără apă purtați de vânturi”, „pomi tomnatici fără roade de două ori uscați și dezrădăcinați”, „valuri sălbatice ale mării care își spumegă rușinea lor”, „stele rătăcitoare cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie…”.
 
Dr. Pavel Chirilă