ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: La finalul Conferinței la care participa IPS Teodosie, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pr. Eugen Tănăsescu, a transmis cu privire la amendarea Înaltului:

Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00.

Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.

Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat.

Arhiepiscopul Tomisului a primit trei amenzi drept "cadou" din partea Poliției Române, chiar de ziua Unirii Principatelor Române, informează Lumina Cuvântului.
 
 
 
Înaltpreasfințitul părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat astăzi de trei ori pentru faptul că a încălcat decizia de carantină. Documentul oficial a fost trimis însă chiar astăzi, iar IPS Teodosie a aflat de această decizie chiar în timp ce se desfășurau evenimentele culturale organizate cu ocazia zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.

 

Documentul oficial a fost trimis însă chiar astăzi, iar IPS Teodosie a aflat de această decizie chiar în timp ce se desfășurau evenimentele culturale organizate cu ocazia zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Luni, 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, de la ora 13.30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanța), are loc conferința „România, vechea vatră a Europei”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În cadrul evenimentului sunt lansate zeci de manuscrise din Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe Române, dobrogenii Ioan Cassian și Dionysius Exiguus.

Manuscrisele Sfântului Ioan Casian sunt cele mai vechi din lume, unul dintre acestea datează din secolul al V-lea, când sfântul era în viață. Sfântul Dionisie Exiguul consemnează, în manuscrisele publicate acum, esența Sinoadelor Bizantine.

Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța.

IPS Teodosie și invitații sunt cu mască (atunci când nu vorbesc) pentru că Arhiepiscopul Tomisului a fost identificat drept „contact direct” al unei persoane infectate cu Covid-19 și amendat de Poliție pentru „zădărnicirea combaterii bolii”. Pentru că a susținut slujba cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române la Catedrala din Constanța, în urmă cu puțin timp, Poliția s-a autosesizat, astfel că „oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru a pune în aplicare legea”, transmite BZI.

Astfel că Arhiepiscopul Teoodosie a primit în această dimineață o amendă, după ce a încălcat legea 55/2020 a carantinării, potrivit news.ro. Conform surselor citate, polițiștii constănțeni i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru „zădărncirea combaterii bolii” cu următorul text batjocoritor:

„În jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020”, a transmis IPJ Constanța.

Nu ne este clară care este situația despre „contacul direct” dar Arhiepiscopul a păstrat distanța față de credincioși și, în cazul profesorul Constantin Barbu, este alegerea sa de a susține conferința fără teamă.

„Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat!”, a spus Profesorul Barbu către IPS Teodosie.

Vedeți și MINUNEA DE LA IORDAN CU IPS TEODOSIE. De Boboteaza pe calendarul vechi, ierarhul român a oficiat slujba de Sfințirea Mare a Apelor pe malul Iordanului, ale cărui ape și-au schimbat direcția de curgere după ce tomitanul a aruncat de 3 ori Crucea în râu

Transmisia în direct a Conferinței

VIDEO:

Vedeți și Cuvântul Înaltpreasfintitului Teodosie ținut după manifestarea culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor: Întreaga manifestare:

AFIȘUL MANIFESTĂRII: