ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 21 noiembrie – 13 decembrie 2015, la sfârșit de săptămână, ateliere educative pentru cei mici, sub genericul Sărbători în sat...la Șosea, se arată într-un comunicat al instituției.
 
Proiectul face parte din programul Vacanță la Muzeul Satului și este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani oferindu-le posibilitatea, prin participarea la ateliere de creație, să cunoască atât obiceiuri legate de sărbătorile din calendarul popular, cât și din tainele meșteșugurilor tradiționale.
 
Prin activități creative, copiii vor intra în atmosfera Sărbătorilor de iarnă, învățând să facă sorcove, decorațiuni de pom, felicitări de Crăciun și Anul Nou, colăcei, să orneze turtă dulce sub îndrumarea meșterilor populari, dar și frumoasele colinde Sorcova vesela, Florile Dalbe, Steaua sus răsare etc. „La gura sobei” din „Căsuța cu povești” copiii vor asculta si tâlcui minunate povești, snoave și  ghicitori.

Atelierele se vor  desfășura sâmbăta și duminică, începând cu ora 10.00.
 
Prețul pentru participare este de 20 lei/persoană/atelier (include materiale și uneltele necesare atelierelor de creație). 

Înscrierile se fac începând cu data de 16 noiembrie, între orele 10.00 – 15.00, la telefon: 021. 317. 91. 03 int. 195, 191 sau e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro, în limita locurilor disponibile, la următoarele ateliere: confecționat sorcove, decorațiuni pentru pom, ornat  turtă dulce, felicitări, colăcei și  atelierul de colinde, snoave,  ghicitori  și povești cu tâlc.

Pentru mai multe informații, puteți suna la Biroul  Programe culturale: 021 317 91 03/int. 191