ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expoziția Anastasis, care va cuprinde icoane tradițional ortodoxe, va fi vernisată pe 6 aprilie de la ora 18:00, la Palatul Mogoșoaia, sala Cuhnia, informează un comunicat de presă.

„Icoana este o teologie a frumusetii, o oglindă înduhovnicita si o revelatie dumnezeiasca. Ancorata adanc in Tradiție, ea a gasit mereu, în funcție de cerințele Bisericii, noi metode de expresie. Privind în timp observăm o continuitate harică a acesteia. Reluarea vechilor modele, asemenea bizantinilor, constituie cel mai vechi si trainic mod de a duce mai departe mostenirea atat de bogata a Ortodoxiei si de a asigura samanta cea buna care da rod. Expozitia Anastasis isi propune sa ofere vizitatorilor ei o modalitate de a vedea icoana în contemporaneitate și să înțeleaga prin icoanele nou pictate legatura tainica cu trecutul”, afirmă organizatorii.

Vernisajul va fi precedat, de la ora 16:00, de conferința „Traditie si continuitate, temeiuri iconografice în Biserică”  susținută de pr. prof. dr. Gheorghe Holbea, lector dr. Stefan-Ionescu Berechet și Ion Minoiu - dascăl de psaltichie.

Expoziția se va desfășura până pe 5 mai. ActiveNews are onoarea să fie partener media al evenimentului.

 

Expozanți: 
parintii Manastirii Vatopedi, Sf. Munte Athos
pr. Loukas - Manastirea Xenofont, Sf. Munte Athos
pr. Iacov - staretul chiliei Sf. Tihon de Zadonsk, Sf. Munte Athos
pr. Ilie - Manastirea Slanic de Arges
Maicile de la Manastirea Diaconesti
pr. Razvan Gâsca
Cristian Badalan
Razvan Badescu
Mihaela Badescu
Cristina Balatchi
Elisabeta Bonef
Laurentiu Bozga
Marius Ghinescu
Maria Mirea
Mihai Neaga
Sorin Nicolae
Alexandru Nicolau
Costel Olarean
Bogdan Popa
Daniel Poterasu
Andrei Raileanu
George Rascanu
Bogdan Verdes