ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare Roncea.Ro pe acest subiect se arată că mormântul Sfântului Ardealului de la Prislop al putea fi pregătit deja pentru solicitata canonizare, informează ste-ul ziaristionline.ro

Preluând un articol documentat, se semnalează: 

"Avem dovada ca deja, într-un timp foarte scurt, cuvântul Părintelui Daniil Stoenescu (unul dintre ultimii și cei mai tineri ucenici direcți ai Părintelui Arsenie) rostit la 13 martie 2015 la Prislop, s-a adeverit. În acea zi, când s-a săvârșit acolo, în bisericuța mănăstirii și apoi scurt și sus în cimitir, parastasul Maicii Zamfira Constantinescu (citiți și vedeți poze aici), Părintele Daniil Stoenescu a rostit un gând-testament personal, în care numea și explica necesitatea construirii unui "chivot”- acoperământ care să apere mormântul Părintelui Arsenie de la Prislop, de cele ce vor urma.
 
Deja la acel moment, 13 martie 2015, ramele de ciment înconjurătoare ale mormântului se turnaseră (se vede în fotografiile din link-ul anterior), iar azi avem certitudinea ca acest "chivot de mormânt” mai are puțin până la finalizare (pereții laterali nu s-au ridicat încă). Dacă ar fi să ne ghidăm după spusele Parintelui Constantin Necula de la Sibiu, într-o prelegere din decembrie 2014 – cum că în ceea ce privește posibila canonizare a Părintelui Arsenie nu mai există presiunea oponentă a Institutului Elie Wiesel, sau după spusele Părintelui Daniil Stoenescu de la parastasul Maicii Zamfira – cum că zidirea protectoare din jurul mormântului Părintelui Arsenie va asigura între altele  și respectarea dorinței sale testamentare, ca trupul să nu-i fie dezgropat niciodată, până la a doua venire a lui Iisus Hristos, adică tot în legătură cu posibila deshumare post-canonizare, pentru a extrage părticele din trupul său care să fie răspândite ca moaște sfinte în diverse locuri, atunci gândul ne trimite la realizarea în curând, a canonizarii. (…)”.

Petiția pentru Canonizarea ”Sfântului Ardealului” a adunat până acum aproape 9000 de semnături, iar cei care doresc să semneze petiția online o pot face AICI, anunţă Victor Roncea.