ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 50 de artiști au urcat pe scena Sălii Palatului vineri seară, într-un spectacol maraton în care au fost rememorate cele mai importante momente ale mișcării culturale Cenaclul Flacăra. 

Spectacolul a început cu o prezentare în imagini a Cenaclului și a celui care în perioada 1973-2010 a fost organizatorul a peste 2.000 de manifestări de mare amploare — poetul Adrian Păunescu. Pe ecranul uriaș montat pe scena Sălii Palatului, s-au derulat, pe parcursul a peste șase ore, imagini sau filmări cu momente reprezentative, fiecare artist fiind invitat în scenă după ce pe ecran apăreau fotografii din perioada în care a început activitatea în cenaclu.

Andrei Păunescu a fost gazda acestui spectacol și a cântat, alături de trupa Totuși, cu majoritatea artiștilor. 

Primul invitat a fost Doru Stănculescu, acesta aducând în atenția iubitorilor de muzică folk melodii celebre cântate la Cenaclul Flacăra — "Fără petale" și "Hai, hai", după care Mircea Vintilă a cântat "Mielul". Nicu Alifantis a readus acordurile celebrei melodii "Decembre", iar Mircea Rusu a cântat "Omul bun și pomul copt".

George Nicolescu a amintit cântecele "Ordinea de zi" și "Eternitate", Ștefan Hrușcă a adus acorduri de colinde, dar și binecunoscuta "Rugă pentru părinți".

Prezențele feminine ale acestui spectacol au fost Zoia Alecu — care a cântat "Ouă de rouă" și "Pastel de toamnă", grupul Ecoul (Magda Pușkaș și Sorina Bloj) — cu melodiile "La o cană cu vin" și "Taina", Maria Gheorghiu — care a interpretat "Bocetul lui Ioan fără de mormânt", Mihaela Popescu — cu al ei "Zurgălău", Mădălina Amon.

Cântecul Tatianei Stepa "Copaci fără pădure" a fost interpretat de fiul acesteia, Cătălin Stepa, împreună cu Magda Pușkaș.

Au mai urcat pe scenă Dan Chebac, Adrian Ivanițchi, Evandro Rossetti, Sorin Minghiat, Majay Gyözö, Dinu Olărașu, Cătălin Condurache, Mircea Bodolan, Arpad Domokos, Raul Cârstea, Adi Manolovici, Majay Gyözö, Dinu Olărașu, Emerik Imre, Valentin Moldovan, Vali Șerban, Cristian Buică, Florin Săsărman, Dan Iliescu (Timpuri Noi), Vasile Mardare, Mihai Napu, Adrian Săsărman, Vanghele Gogu, frații Chiriac, Adi Beznă, Walter Ghicolescu, Tică Lumânare, Eugen Avram, Eugen Cristea, George Stanca.

Victor Socaciu a cântat "Oameni de zăpadă" și "Cântec pentru Charlie Chaplin", dar a amintit și imnurile echipelor de fotbal Rapid și Universitatea Craiova. Pe scenă, alături de Socaciu, au urcat Aurel Țicleanu, fost fotbalist la U Craiova, și alți câțiva sportivi echipați în echipament alb-albastru.
 

Grupul Poesis (Eugen Baboi și Marius Bațu) a cântat "Odată am ucis o vrabie", Mircea Baniciu — cu "Tristeți provinciale", "Vara la țară" și "Andrii Popa" — a electrizat publicul, iar actorul Radu Gheorghe a adus pe scena Cenaclului Flacăra "Broasca țestoasă".


La finalul spectacolului, Andrei Păunescu a invitat toți artiștii pe scenă, aceștia fredonând împreună cu publicul cele mai cunoscute refrene ale Cenaclului Flacăra. Zeci de drapele au fost fluturate în sală de fanii muzicii folk.

Spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra — Adrian Păunescu" de la Sala Palatului va fi urmat de un turneu la Zalău — 6 noiembrie, Năsăud — 7 noiembrie, Bistrița — 8 noiembrie, Craiova, pentru inaugurarea noului stadion — 10 noiembrie, Satu Mare — 10 și 11 noiembrie.