ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Directorului general al ANPC vine după ce ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afectat grav credibilitatea brandulului românesc Brădet.

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a anunțat vineri seară, printr-o postare pe Facebook, că el, personal, a ales ca, din acest moment, să transmită numele operatorului economic la care se vor găsi produse cu bacterii coliforme.

"...dacă într-un produs sunt determinate bacterii coliforme, atunci îi invit pe cei care consideră că se distruge nu știu ce brand românesc sau producător român să mănânce dânșii produse care conțin bacterii coliforme (în niciun caz copiii dânșilor)...atunci când nu se transmite numele operatorului economic e rău, când se transmite e din nou rău...Personal, voi alege din acest moment să transmit numele operatorului economic (indiferent de brand) ca o dovadă de loialitate și de transparență față de consumatorul român precizând, totodată, că acest lucru a fost constatat în urma controlului, asta neînsemnând că operatorul economic nu mai are dreptul să conteste, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive produsul respectiv va rămâne nesigur/neconform, impropriu consumului uman...Dacă există un buletin de analiză al unui laborator acreditat/autorizat care constată că în acel produs se găsesc bacterii coliforme, cu atât mai mult. Este o părere personală", a scris Paul Anghel, citat de Agerpres.

Decizia Directorului general al ANPC vine după ce ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afectat grav credibilitatea brandulului românesc Brădet, acuzându-i pe argeșeni că au comercializat brânză proaspătă de vacă ce conține bacteria E-coli, iar autoritățile au dispus stoparea activității societății. Ieri, ANSVSA a anunțat că Nu există nici o legătură între brânza de vaci și îmbolnăvirile bebelușilor diagnosticați cu SHU.

Proprietarul fabricii din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli.

"Am investit masiv (...) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (...) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (...). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate, au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a spus Badea.

Omul de afaceri și-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piață după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricație.