ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viața episcopului Mar Mari Emmanuel a fost probabil salvată deoarece cuțitul atacatorului său nu s-a deschis corect în timpul înjunghierii, iar suspectul și-a tăiat propriile degete în timpul atacului, relatează Daily Mail, citat de stiripesurse.ro.  

Prietenul apropiat Danny Abdallah a vorbit cu episcopul în timp ce acesta se recupera în spital în timpul nopții, iar marți a dezvăluit alte detalii.

Abdallah - care a devenit o figură publică atunci când trei dintre copiii și nepoata sa au fost uciși de un șofer beat și drogat - a numit supraviețuirea episcopului un "act al lui Dumnezeu".

Episcopul Emmanuel a fost lovit de mai multe ori și a fost dus de urgență la spital în stare stabilă după un incident îngrozitor care a fost transmis în direct pe internet.

Un tânăr de 16 ani îmbrăcat în negru a fost văzut mergând calm spre episcop la altarul său de la Biserica Christ The Good Shepherd din Wakeley, în vestul orașului Sydney, luni, în jurul orei 19:10.
 

El i-a aplicat episcopului o serie de lovituri la cap și la gât, în mod repetat.

În videoclip, presupusul atacator face o scurtă pauză pentru a se uita la mâna sa înainte de a relua atacul - dar nu a reușit să deschidă bine cuțitul.

De atunci, s-a confirmat că atacatorul și-a tăiat propriile degete cu cuțitul în timpul atacului.

Episcopul, în stare stabilă

Episcopul părea să se recupereze bine marți dimineață. 'Din câte știu eu, este bine', a spus Abdallah despre episcopul Emmanuel. 'Nu a fost rănit atât de mult ieri. El era într-o stare stabilă.

'Este un om bun, este un om spiritual. Își iubește biserica, își iubește poporul'.

Părintele Isaac Royel a fost, de asemenea, printre cele patru persoane rănite în incident, care a fost declarat acum un atac terorist.

Abdallah și-a pierdut în 2020 trei dintre copiii săi - Sienna, în vârstă de opt ani, Angelina, în vârstă de 12 ani, și Antony, în vârstă de 13 ani, și nepoata sa de 11 ani, Veronique Sakr, într-un tragic accident în vestul orașului Sydney.

Familia este foarte religioasă, iar Abdallah este prieten cu episcopul Emmanuel.

Atacul ar fi fost motivat de criticile episcopului la adresa islamului dar în ultimul timp episcopul a criticat Israelul, pentru masacrul din Gaza.

Atacul de la biserică a fost declarat un incident terorist cu motivație religioasă, presupusul atacator invocând "profetul meu" pentru a-și explica acțiunile.

Imaginile filmate imediat după atac arată că adolescentul înjunghiat - CARE ERA DROGAT - a fost imobilizat de cel puțin trei persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

Adolescentul părea să zâmbească și să-i batjocorească în timp ce aceștia îl țineau pe loc.

Unul dintre bărbați, cu sânge vizibil pe blugi, stătea cu picioarele încrucișate pe capul lui.

"Oamenii se roagă și voi veniți și faceți asta?", a spus el.

Ofițerul de poliție a intervenit: "Opriți-vă, dați-i drumul, vă rog. O să înrăutățești lucrurile".