ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un Consiliu al femeilor, fără femei. Un paradox care este consemnat în aceste zile ca venind din Arabia Saudită.

Fotografia care a făcut înconjurul lumii, cu un Consiliu al femeilor, inaugurat în provincia Al-Qassim, a uitat să scoată în evidență elementul cel mai important, și anume femeile, scrie BBC, notând că această imagine este reprezentativă pentru Arabia Saudită, țară recunoscută pentru restricțiile și discriminările pe care le impune femeilor în viața publică, dar și pentru sprijinirea islamismului radical.

Nimic ieșit din comun în relatarea celor de la BBC. Numai că jurnaliștii care au postat știrea pe site-ul televiziunii britanice au decis să dea o notă „originală” informației. Pentru că nimeni nu s-ar fi gândit să asocieze Arabia Saudită, una dintre țările arabe cele mai blamate pentru gravele încălcări ale drepturilor omului, cu America lui Donald Trump.

BBC a recurs la o astfel de provocare, așezând una lângă alta două imagini care contrastează flagrant, punând, sub imaginea incriminată de la saudiți o fotografie care îl prezintă pe președintele Donald Trump în timp ce se află la biroul din Biroul Oval si semnează actul prin care hotărăște blocarea fondurilor federale pentru ONG-urile care practică avorturi. Și președintele SUA era înconjurat, în acea imagine, de mai mulți bărbați, așa că BBC a găsit de cuviință să scrie următorul comentariu: „Când bărbații iau decizii legate de corpul femeilor”.