ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatele comise în Duminica Floriilor în Bisericile din Egipt schimbă programul vizitei pe care Papa Francisc o va face la finele lunii în această țară. Deși s-a vorbit de o anulare a vizitei Suveranul Pontif în Egipt, în urma atacurilor teroriste care au însângerat comunitatea creștină, Vaticanul a anunțat că Papa își va respecta agenda, scrie notizie.tiscali.it.
 
De la starea de teroare instituită de jihadiștii Statului Islamic din Egipt, împotriva comunității copte din această țară, și până la atacul terorist de la Paris, de joi seara, au făcut ca nivelul de alertă să fie ridicat la maximum, obligând Comitetul de organizare a vizitei Sfântului Părinte să modifice planurile legate de acest eveniment.
 
De teama unor noi atacuri sau a infiltrării teroriștilor în mulțime, episcopul de Luxor a decis o schimbare de program, pentru protejarea creștinilor și a Papei Francisc. Astfel, la 29 aprilie, slujba pe care Suveranul Pontif trebuia să o țină în aer liber, pe stadionul din Cairo, nu va mai avea loc aici. Ci pe stadionul aeronautic militar.
 
Dincolo de orice alte  motive invocate de Comitetul organizator, rămân în picioare raționamentele privind securitatea celor care vor lua parte la slujbă și a Sfântului Părinte, stadionul militar putând fi mai bine controlat și păzit.