ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 28.04/10.00 Alfie Evans a murit la aproape cinci zile după ce a fost deconectat de la aparate, sfidând medicii care se așteptau ca bebelușul să trăiască doar câteva minute.

Anunțul a fost făcut de părinții bebelușului, decesul fiind constatat în jurul orei 2:30 (ora 4:30 la București) dimineața.

„Micul meu gladiator a lăsat scutul jos și și-a primit aripile. Te iubesc băiatul meu”, a scris tatăl copilașului pe facebook.

ACTUALIZARE 26.04/ 13:13 Micul Alfie Evans vrea să câștige lupta cu viața. Băiețelul a supraviețuit încă o noapte fără sprijinul aparatelor. Părinții lui au anunțat însă că renunță la bătălia legală, după ce, miercuri, recursul lor a fost respins de către judecătorii Curții de Apel. Prin urmare, cei doi britanici nu mai doresc să-l ducă pe Alfie la Roma, declarând că vor să-l ia acasă, anunță Daily Mail.

 

Părinții lui Alfie i-au vegheat somnul în timpul nopții și au postat filmulețe și fotografii ale lui Alfie dormind liniștit și chiar părând că la un moment dat a zâmbit. 

Tom și Kate James urmau să se întâlnească cu medicii de la Alder Hey în dimineața aceasta pentru a discuta despre părăsirea spitalului din Liverpool. Tatăl băiatului crede că astfel, că fiul său ar putea supraviețui „luni, și chiar ani".

„Timp de trei zile [de când a fost deconectat de la aparate] nu au existat probleme cu Alfie. Încă respiră singur și este puternic. Asistenta a venit în această dimineață și a rămas surprinsă, spunând că el dovedește acum că toată lumea s-a înșelat”, a spus tatăl lui Alfie.

„Nu este un miracol - este doar un diagnostic greșit. În timp ce stau lângă patul lui Alfie, în fiecare secundă, din fiecare zi, mă simt încurajat din ce în ce mai mult că va trăi pentru o perioadă de "n" de luni, eventual ani”, a adăugat Tom Evans.


ACTUALIZARE 23:00 Din păcate, recursul părinților a fost respins de către judecătorii Curții de Apel. Șansele legale pentru ca bătălia pentru viața micuțului Alfie să continue sunt aproape zero, scrie The Mirror. Părinții sunt distruși, deși copilul continuă să lupte pentru viață, la aproape 48 de ore de când a fost deconectat de la aparate.

 


ACTUALIZARE 16:29 Curtea de Apel a contactat familia micuțului Alfie pentru a-i informa că se poate face o audiere rapidă în cazul în care părinții doresc să facă recurs. Inițiativa a fost acceptată și procesul a început la ora 16:15 ora României.
 
O ambulanță aeriană stă pregătită la aeroport pentru a-l transporta pe micuț în Italia.
 
Alfie a continuat să trăiască și să lupte, chiar dacă doctorii l-au deconectat de la aparate și nu l-au mai hrănit timp de câteva ore.
 
Știrea inițială

Alfie Evans a venit pe lume la 9 mai 2016. S-a născut sănătos, mânca, dormea și lua în greutate ca orice bebeluș. După un timp, au apărut problemele: nu putea să susțină privirea părinților mai mult de 20 de secunde, strângea mânuțele în pumn, mișca dezordonat brațele, mâinile și picioarele. Medicul lui pediatru a spus că Alfie ar avea întârzieri de dezvoltare.

În decembrie 2016, băiețelul a fost internat, pentru o banală bronșită, la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool. Acolo a început să facă crize de epilepsie și a intrat în comă, fiind conectat la aparate. Șansele de supraviețuire erau mici, iar Alfie a fost botezat în sala de reanimare. Și a continuat să trăiască. 

Medicii le-au spus părinților că Alfie suferă de o maladie neurologică gravă, imposibil de diagnosticat, și că cel mai bine ar fi să-l deconecteze de la aparate. Dar părinții au refuzat. Pentru că, deși nu poate să se miște sau să comunice, Alfie deschide ochii, atunci când aude vocile părinților lui.

 
În decembrie 2017, Spitalul de Copii Alder Hey a solicitat Curții Supreme din Anglia să dea o decizie care să permită deconectarea bebelușul de la aparate, astfel încât el „să moară cu demnitate”. Iar judecătorii au hotărât că da, Alfie trebuie lăsat să moară, aceasta fiind „în interesul superior” al copilului. Părinții au făcut recurs și au cerut să fie lăsați să-și transferere copilul la un alt spital, eventual în altă țară, dar cererea lor a fost respinsă luni (16 aprilie 2018 - n.r.), pentru că, paradoxal, „transferul ar pune viața copilului în pericol”. 

Dar părinții n-au abandonat. Un spital din Italia a acceptat să primească băiețelul, iar Tom Evans, tatăl lui Alfie, a venit împreună cu câțiva doctori și cu aparate medicale pentru a-l scoate pe copil din spitalul din Liverpool. Conducerea instituției medicale nu doar că i-a interzis să-și ia băiatul, dar a chemat și poliția. 

Ulterior, bărbatul a postat pe internet un filmuleț emoționant, în care povestește cum a fost împiedicat să-și ia copilul acasă. „Iată documentele care spun că avem dreptul legal să plecăm acasă. Cei de la spitalul Alder Hay ne opresc. Au chemat poliția ca să-mi omoare copilul, au chemat poliția ca să mă împiedice să-mi iau fiul acasă", a spus tatăl lui Alfie, Tom Evans.


Sute de oameni au protestat în fața spitalului din Liverpool. Iar ieri, Alfie a primit inclusiv cetățenia italiană, în încercarea de a fi salvat. A fost degeaba. 

Spitalul a deconectat aparatele aseară, la ora 21:17. Dar băiețelul s-a încăpățânat să nu moară. Și de atunci respiră singur, a declarat tatăl lui reporterilor adunași în fața spitalului.


Purtator de cuvânt de la Spitalul de Copii „Alder Hey” a declarat jurnaliștilor, conform manchestereveningnews.co.uk că „din respect pentru intimitatea lui Alfie și a familiei sale, nu vom emite nici o actualizare despre starea lui. Aceasta este practica noastră obișnuită și convenită cu toți pacienții noștri.”

Dar în urmă cu trei ore, medicii au permis ca băiețelul „să primească oxigen și apă”, a anunțat mama lui Alfie pe facebook, unde a postat și o fotografie. 
 

Viața e mai mult decât ceea ce poate face un aparat băgat într-o priză! E mai mult decât ceea ce poate face chiar și un medic. Viața e de la Dumnezeu. 

Noi informații despre starea lui Alfie, AICI.