ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele canalului american Fox News, senior al departamentului de știri și politică al Alan Komissaroff, a decedat vineri, 20 ianuarie, potrivit rețelei.

Directorul canalului, în vârstă de 47 de ani, a murit în urma unui atac de cord care a avut loc în urmă cu două săptămâni, după cum se scrie în prezentarea unei cereri de donații pentru familia acestuia de pe GoFundMe. Komissaroff a suferit un atac de cord pe 8 ianuarie, care în cele din urmă s-a dovedit a fi fatal două săptămâni mai târziu. Decesul său a fost „neașteptat”, se consiederă în relatare.

„Duminică, 8 ianuarie, Alan făcea exerciții fizice acasă, când a urcat la etaj și i-a spus [soției sale Rachael] că nu se simte bine. Ea a sunat la 911, iar inima lui s-a oprit în timp ce paramedicii îl duceau la spital. A intrat în comă și nu și-a mai recăpătat cunoștința.”, se mai arată în nota respectivă. Conform contului de Twitter al filmului Died Suddenly, Fox News a creat un „sistem de raportare a vaccinurilor” în care angajații erau obligați să „raporteze statutul lor de imunizare sau să suporte consecințele”. Într-o relatare din 20 decembrie 2021 se arată cererea imperativă a conducerii FoxNews ca angajații din New York să prezinte dovada vaccinării, eliminându-se și posibilitatea testării. Măsura abuzivă, respinsă doar recent de Justiție, se baza pe o dispoziție a primarului New York-ului care a stârnit numeroase controverse. Captură-foto:

„Aceasta este o zi extrem de dificilă pentru toți cei care au lucrat îndeaproape cu Alan și suntem complet dezolați”, au declarat președintele Fox News Media, Jay Wallace, și directorul executiv Suzanne Scott, în legătură cu moartea colegului lor, într-o notă transmisă angajaților Fox, citată de WesternJournal. Komissaroff s-a alăturat echipei Fox News în 1996, când aceasta a fost lansată sub compania cunoscută anterior sub numele de 21st Century Fox Corp, scrie și DailyMail.

„A fost producătorul suprem: știri de ultimă oră, politică, evenimente speciale - nu a existat un coleg mai stabil sau mai de încredere cu care să fii în camera de control în timpul celor mai importante evenimente ale timpului nostru, iar incisivitatea și pasiunea sa pentru știri ne-au făcut munca mai bună”, publică FoxNews. „A petrecut zeci de ani ca producător TV în New York; și-a iubit munca, dar și-a iubit soția și copiii mult mai mult”, se mai amintește de către companie.

Sean Hannity, prezentatorul Fox în prime-time, a donat 10.000 de dolari pentru fondul memorial destinat familiei. De asemenea, Lawrence Jones, Tucker Carlson și Neil Cavuto sunt enumerați ca susținători ai strângerii de fonduri - donând câte 5.000 de dolari fiecare. „Ne lipsește în această seară vicepreședintele nostru Alan Komissaroff. Acesta a decedat la tânăra vârstă de 47 de ani. Ne rugăm profund pentru ca soția sa Rachael și copiii lor frumoși să simtă numai dragoste și susținere.” a scris pe Twitter unul dintre colegii săi.