ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când Paștile se apropiau și Parlamentul European vota „facilitarea circulației” prin intermediul pașaportului de vaccinare care, de fapt, o interzice europenilor sănătoși dar nevaccinați, n-ați zis nimic - se poate trăi și fără să ieși din țară. Când Guvernul Cîțu a dat drumul la respirat fără mască în aer liber, dar v-a obligat în aerul liber din curtea școlii să prezentați adeverință de testare sau certificat de vaccinare ca să puteți participa la serbarea copiilor voștri, n-ați zis nimic - putem renunța și la serbare, ba chiar ne place să stăm pe după garduri. Când vi s-a spus că vaccinul conține libertate (nu celule de fetuși avortați și alte substanțe riscante) și dacă nu-l faceți, puteți să vă luați adio de la concedii și concerte, n-ați zis nimic - e mai ieftin să stai acasă ori să faci concediul pe la rude. Și, uite așa, i-ați obișnuit pe „ăștia” că abuzul poate să devină regulă - facă ei ce-or vrea, ne-om descurca noi cumva...

Dar, iată, privații o iau înaintea statului și au prins deja gustul impunerii și al excesului de zel. Ei nici măcar nu se mai complică să mimeze diversitatea de opțiuni, toate reductibile la același numitor comun - Covidul: vindecarea de Covid, testarea de Covid, vaccinul Covid. Nu, privații nu se mai încurcă în detalii - ori ești vaccinat, ori nu exiști. Iar prin asta fac mai repede și mai cu sârg să dispară fundamentul științific al triajului: evitarea infectării. Eliminând oameni certificați de sistem ca fiind „siguri” din punct de vedere epidemiologic - pe cei vindecați sau testați - , dar privilegiindu-i anume pe cei vaccinați, firmele nu se mai cramponează de aparențe. Nu sănătatea/siguranța d-voastră e scopul întregului tămbălău, ci vaccinarea cu serurile experimentale Covid. Mai mult, prefăcându-se că îi protejează pe cei vaccinați - deci „imunizați” - de restul lumii, mai fac să dispară încă un mit: eficiența vaccinării. De ce protecție suplimentară au nevoie vaccinații, după ce s-au „imunizat”?

Pornesc de la un fapt divers pentru a vă arăta că lipsa de reacție la implementarea abuzurilor a dus la generalizarea lor. Nu doar la graniță e nevoie să vă dovediți arianismul sanitar, nu doar la ocazii unice precum serbările sau spectacolele, ci s-a ajuns ca acest lucru să fie cerut pentru orice chichiță. Chiar și pentru participarea la o expoziție de vechituri electronice. În imagine aveți reclama unui privat care a organizat în București o petrecere cu holbare la universul aparatelor care făceau deliciul orășenilor de acum două decenii - jocuri TV, casetofoane și calculatoare desktop, telefoane cu butoane ș.a.m.d. Expoziția e deschisă la Romaero, pe Bulevardul Ficusului, de joi până sâmbătă. Intrarea vă costă să fiți vaccinați (cu certificat de vaccinare și buletin de identitate) și să achitați un bilet de 99 de lei. Accesul nu este permis nici unei alte categorii de persoane, în afara celor vaccinați. Dacă n-aveți nostalgii dintr-astea, o să ziceți: și ce-mi pasă mie? Dar aici vine partea cea mai tare: partenerii evenimentului sunt UniCredit, Kaufland, Becks și KISS FM. Deci, niște firme private din domeniul bancar, al comerțului cu amănuntul, al alimentelor și al presei. Deci cine pune banul e cel care impune politica. Necazul e că acești mahări sunt colegi de coterie cu toate celelalte bănci, supermarketuri, producători de alimente sau trusturi de presă. Și, de obicei, se iau unii după alții, exact cum au făcut și cu propaganda LGBT în „luna diversității”, când erau așa de multe firme raliate „Cartei Diversității” încât, hotărându-te să le tratezi cu boicot, te trezeai că nu mai ai de la cine să-ți faci cumpărăturile. 

Acum vă întreb: sunteți pregătiți să tăceți în continuare și, nevaccinându-vă, să renunțați la bani, alimente, comunicații, mass-media și divertisment? Până unde trebuie să mai coboare tentaculele dictaturii Covid ca să vă facă să nu mai priviți acest fenomen ca pe un „treacă-meargă, ne-om descurca noi cumva”? Cât mai acceptați să vi se taie din libertate până la a trage concluzia că așa nu se mai poate? 

PS: Sunt unii pe Facebook care așa de tare m-au certat că am criticat evenimentul respectiv încât cred că, dacă ar fi după ei, chiar și accesul la Internet (și la rețelele de socializare, implicit) ar trebui condiționat de dovada vaccinării. Dar să nu râdem, că nu se știe niciodată! Precedentul abuzurilor a fost creat - de mult! -, are susținători - o grămadă! - și se află în continuă dezvoltare - până la capăt.