ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 20 martie înțelegem de la purtătorul Vasile Bănescu că s-a născut pe acest pământ marele Adrian Papahagi, unul dintre „intelectuali creștini, real și onest implicați în viața Bisericii” care au propus și susțin cu vehemență schimbarea datei Învierii Domnului ca să fim și noi „în rând cu lumea”... catolică. Este același Adrian Papahagi care a cerut în revista „22” a GDS, unde colabora și Vasile Bănescu, demisia sau demiterea „domnului Daniel Ciobotea”, cunoscut pentru toată lumea ca Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De atunci și până azi, traseistul politico-religios Adrian Papahagi nu a revenit niciodată pentru a retracta aberația și a-și cere public iertare pentru măgăria de care a dat dovadă, o probă a caracterului lui real. Singurul lucru care s-a mai schimbat este că Vasile Bănescu a devenit angajatul celui căruia colegul lui de baricadă neobolșevic-soroșistă îi cerea demisia pe loc. Aceasta nu l-a împiedicat să-i aducă la 20 martie curent un Omagiu demn cel puțin de savantul de renume mondial Elena Ceaușescu. Îl redăm în continuare:  

„Un savant umanist creștin de talie europeană, un om care înțelege să-și împlinească datoria și vocația de cercetător și strălucit dascăl universitar simultan cu aceea de proeminent intelectual public firesc și mărturisitor angajat în viața adesea tulbure a cetății.

Ca martor lucid al lui Hristos Cel din Evangheliile pe care le citește în original, ca excepțional cunoscător al culturii europene creștin-umaniste, al istoriei antichității (târzii) și a fertilului cultural Ev-Mediu, tot în original studiate, ca gânditor înalt conservator din familia aristocrată a spiritului filosofic al lui Edmund Burke, Sir Roger Scruton sau Russell Kirk (pe care probabil niciunul dintre autodeclarații și zgomotoșii „conservatori” români nu i-a citit), domnul Adrian Papahagi este un autentic reper pe calea formării culturale, a bunului-simț, a discernământului, a onestității intelectuale, a probității morale și a sagacității politice.

Ca orice aristocrat al spiritului bine ancorat în realitate, nu eșuat pe banchiza utopiilor ideologice care îi seduc mereu pe (sub)mediocrii.

Un intelectual creștin care deslușește mesajul atotbinefăcător al creștinismului în singura cheie ce poate deschide ușa la care Hristos stă și bate: aceea a bucuriei, a întâlnirii și dialogului real cu C/celălalt.

Un om structural bun și onest pe care, fără să-și dea seama, adversarii îl complimentează de fiecare dată când, neînțelegându-l, îl atacă furibund sau, obosiți, doar îl critică.

Multă sănătate și ocrotirea lui Dumnezeu în toate !

La mulți ani !”

Citiți și Protos Dr. Sofian Costea: Cei care susțineau împărtășirea cu lingurița de plastic și promovau agresiv vaccinarea sunt aceiași cu filoecumeniștii care vor să ne schimbe data Învierii Domnului