ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat american Antony Blinken i-a transmis premierului israelian că nu există nici o „soluție militară” prin care Israelul să poată învinge Hamas și că trebuie să accepte un stat palestinian.

Șeful diplomației s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită în Israel, ocazie cu care i-a transmis mesajul administrației Biden, încercând să îl convingă pe Netanyahu că se află într-o fundătură politică și militară.

Citând mai mulți oficiali americani, NBC News a relatat miercuri despre o tentativă a administrației Biden de a-l săpa pe Netanyahu:

„Blinken i-a spus lui Netanyahu că practic nu există o soluție militară împotriva Hamas, potrivit oficialilor, și că liderul israelian trebuie să recunoască acest lucru, altfel istoria se va repeta și violențele vor continua. Însă, potrivit oficialilor, Netanyahu a rămas neclintit.

„Oficialii au declarat că administrația Biden încearcă să pregătească terenul cu lideri israelieni politici și din societatea civilă în așteptarea unui guvern post-Netanyahu.

„În tentativa de a-l ocoli pe Netanyahu, Blinken s-a întâlnit individual cu membri ai cabinetului său de război și cu alți lideri israelieni, inclusiv liderul opoziției și fost premier, Yair Lapid, au spus oficialii.”

Administrația Biden încearcă să exploateze fisurile din interiorul guvernului Netanyahu dar și falia dintre guvern și armată.

NBC News a vorbit și despre presiunile exercitate de Blinken pentru ca Arabia Saudită să accepte normalizarea relațiilor cu Israelul în schimbul creării unui stat palestinian.

Lucru pe care Netanyahu îl respinge.