ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali israelieni anunță că poartă negocieri secrete cu Congo și mai multe alte țări care să-i găzduiască pe palestinienii din Fâșia Gaza, scrie publicația în ebraică Zman Yisrael, preluată de Le Figaro și citată de ȘtiripeSurse.

„Congo ar fi dispus să primească migranți, iar noi suntem în negocieri și cu alții”, declara marți o sursă ”bine informată” din cadrul Cabinetului israelian de Securitate, potrivit acestei publicații, sora în ebraică a ziarului Times of Israel.

Se află și România printre acești „și alții”?

Mai multe medii românești au semnalat că vizita grăbită, parcă la ordin, a premierul Marcel Ciolacu în Israel este posibil să aibă ca miză translatarea unor populații israeliene în România, în caz de nevoie. 

Însă în lumina noilor mișcări umile ale lui Ciolacu de a accepta cerințele aberante ale Austriei pentru primirea „aeriană” a României în spațiul Schengen, respectiv cazarea a zeci de mii de migranți din Orient în țara noastră, se poate pune și întrebarea dacă nu cumva (și) pentru aceasta a fost chemat la ordin șeful PSD, la Tel Aviv.

Lunea trecută, Benjamin ”Bibi” Netanyahu a declarat la o reuniune a facțiunii Likud că lucrează pentru a facilita migrația voluntară a locuitorilor din Gaza în alte țări.

"Problema noastră este să găsim țări care sunt dispuse să absoarbă locuitorii din Gaza, iar noi lucrăm la acest lucru", a spus el, citat de Times of Israel.

Citiți și Marea Epurare: Israelul se descorosește de Palestinienii din Gaza expediindu-i în Occident

Problema viitorului populației palestiniene după Războiul din Fâșia Gaza este un subiect fierbinte între Israel și aliații săi.

Doi miniștri de extremă dreapta - Bezalel Smotrich și Itamar Ben Gvir -  promovează fățiș ideea unei mutări a palestinienilor în afara Fâșiei Gaza.

La sfârșitul lui noiembrie, ministrul israelian al Informațiilor Gila Gamliel declara că ”educația în favoarea urii” va rămâne prezentă în Fâșia Gaza, la fel ca amenințarea unor noi atacuri împotriva Israelului.

Ea declara tot atunci că ideea unei ”emigrații umanitare” a populației Fâșiei Gaza este o ”opțiune”.

„În loc să se aloce bani în vederea unei reconstrucții a Fâșiei Gaza sau unei UNRWA în faliment, comunitatea internațională poate contribui la costurile mutării, ajutând astfel populația din (Fâșia) Gaza să-și construiască o nouă viață în noua sa țară gazdă”, declara The Jerusalem Post Gila Gamliel, o membră a Partidului Likud (dreapta) al lui Benjamin Netanyahu.

La alegerile prezidențiale la care au candidat Traian Băsescu și Adrian Năstase, poreclit de cunoscători ”Bombo”, apăruse gluma că dacă iese Bombo plecăm în Congo. După rezultat venise poanta că poate să plece Bombo în Congo. Acum poate vine Congo la noi.

Vedeți John Mearsheimer: Moarte și Prăpăd în Gaza – O crimă împotriva umanității