ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partida dintre FK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Iernut, disputată pe terenul celei dintâi şi încheiată cu o remiză albă a avut un start controversat. Întâmplarea a fost semnalată la „Gazeta Sporturilor", de către un spectator prezent la stadion. Potrivit acestuia, întâlnirea din Seria C5 a fost precedată de cântarea imnului Ţinutului Secuiesc.

Contactat de ziarul menţionat, arbitrul confruntării, nemţeanul Cosmin Apetrei, a părut încurcat de întrebare, replicând: „Dacă au cântat, au cântat fanii, nu şi jucătorii. Dar eu nu am înţeles, nu ştiu limba maghiară", a punctat „fluieraşul". Similar, observatorul covăsnean Ştefan Donciu a răspuns că ştie maghiara la nivel primar, dar că a fost atent la alte detalii, cum ar fi ambulanţa, terenul, concluzionând: „Dacă au cântat, ultrașii au susţinut echipa. N-au avut nimic cu oaspeţii". De asemenea, antrenorul echipei gazde, Robert Ilyeş, n-a dorit să comenteze informaţia, după ce recent a declarat că echipa de sub comanda sa este finanţată de Guvernul Ungariei.